Εντός της ημέρας η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελώντας τη βασική και πιθανότατα τη μοναδική αντίπαλο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του, λίγο πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον στην εσωκομματική αρένα του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στη θέση που θα επιλέξουν να πάρουν πρωτοκλασάτα στελέχη, κυρίως όμως ο Νίκος Παππάς.


ΣΥΡΙΖΑ: Πιέσεις στελεχών προς την Όλγα Γεροβασίλη και τον Στέφανο Κασσελάκη για να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές

Την ίδια ώρα, σοβαρές πιέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία των πρόωρων εκλογών στο εσωτερικό του κόμματος, ασκούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Τα "στρατόπεδα" Κασσελάκη και Γεροβασίλη - Ποιοι θα στηρίξουν τις δύο υποψηφιότητες (Ονόματα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου οι δυο πλευρές να κάνουν βήματα υποχώρηση και να εκτονωθεί η κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη που κινούνται στην ουδέτερη ζώνη ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή με την Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να την πείσουν ότι δεν θα πρέπει να κατέβει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί τις θέσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.

Φυσικά η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς η μεν Όλγα Γεροβασίλη έχει κάνει επαφές με στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος έχει σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης λέγοντας "βρείτε μου αντίπαλο".

Πάντως χθες το βράδυ παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι το γεγονός ότι η Ολγα Γεροβασίλη άλλαξε την ώρα ομιλίας της στο συνέδριο (από την 1 το μεσημέρι πήγε στις 7.30 το απόγευμα), μπορεί να σημαίνει ότι οι πιέσεις έπιασαν τόπο. Αλλά στελέχη επέμεναν, ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης.


Τι εξετάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η δεύτερη κίνηση που εξετάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην περάσει από το συνέδριο του κόμματος η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή στις κάλπες. Με δεδομένο ότι το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει αν δέχεται ή όχι την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής , παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα πρέπει να απορριφθεί και να παραπεμφθεί στο μέλλον.

Τα στελέχη που προωθούν αυτή την πρόταση πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να εμπλακεί με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, καθώς έχει μπροστά του το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών.

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν ότι δεν αποκλείεται υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου να θέσει και ο Γιώργος Καραμέρος.


Στέφανος Κασσελάκης: ''Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα 1.000%, θα γίνω πρωθυπουργός''

«Ναι, θα γίνω πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στην εφημερίδα «Τα Νέα» και μεταξύ άλλων, διευκρίνισε πως «θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα 1.000%» μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: ''Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα'', λέει ο Καλαματιανός

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος "αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα". Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος».

Επιπλέον, ο ίδιος υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λέγοντας: «Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε».


Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

– Η Αριστερά είναι κατακερματισμένη σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς. Θα καλούσατε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξανασκεφτούν και να επιστρέψουν;

«Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε».

– Λάθη έχετε κάνει όσον καιρό βρίσκεστε στην ηγεσία του κόμματος;

«Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει ότι βρήκα μια κατάσταση που ήταν στρωμένο κρεβάτι».

– Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι το πρώτο προσωπικό σας κρας τεστ. Πού θέτετε τον πήχη;

«Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος "αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα". Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος».

– Στόχος είναι η πρώτη θέση;

«Ναι. Η μεγάλη ανατροπή είναι αυτή. Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, που η πρώτη θέση για εμάς θα είναι να γίνει μια έκπληξη πάνω από τον πήχη. Εάν κάνουμε μια ανατροπή στις προσδοκίες, η πορεία για να γίνουμε κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη».

– Αν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι τρίτο κόμμα, θα σκεφτείτε να παραιτηθείτε;

«Οχι. Και επίσης δεν θα έχει (σ.σ.: πολύ χαμηλό ποσοστό) και δεν θα είναι (σ.σ.: τρίτο κόμμα)».

– Θα ηγηθείτε του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;

«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος».

– Ήρθατε για να μείνετε, δηλαδή; Και στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ;

«1.000%. Και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω».

– Πιστεύετε ότι θα γίνετε πρωθυπουργός;

«Ναι».


"Πυρά" Πολάκη κατά Τσακαλώτου για την επίθεση στον Τσίπρα: ''Εσύ φταις Ευκλείδη

Σκληρή απάντηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που την Πέμπτη σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Παύλος Πολάκης δίνοντας τη δική του ερμηνεία για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Τσακαλώτο για την ήττα του κόμματος.

Διαβάστε εδώ: Το “καρφί” του Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Θα ήταν μια καλή αρχή να κάνεις μια στοιχειώδη αυτοκριτική

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης επανέλαβε τη ριζική διαφωνία του για το ύψος του κεφαλαιακού «μαξιλαριού» που εξασφάλισε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, και στηλίτευσε συμπεριφορές του κ. Τσακαλώτου, ενώ τον κατηγόρησε ότι από το 2019 και μετά κύριο μέλημά του ήταν να ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση, κάτι που ωφελούσε τη ΝΔ.

«Εσύ φταις Ευκλείδη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, αναφέροντάς το αρκετές φορές στην ανάρτησή του, ενώ σχολιάζει με καυστικό τρόπο: «Αν ξαναπροκαλέσεις, η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ».

«Φύγατε γιατί χάσατε την προεδρία  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» καταλήγει με νόημα ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«ΟΧΙ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ!!

Εσυ και οι πέριξ εσου ΦΤΑΙΤΕ!!

-Όταν τον Οκτώβρη του 2018 το μαξιλάρι είχε φτάσει σχεδόν 30 δις ευρώ και αντί να το πεις στην κυβέρνηση συνεχισες να το μεγαλώνεις μέχρι τα 37-38 δις το Μάιο του 2019 για να το κάνεις αντικειμενικά δώρο στο Μητσοτακη και στους τραπεζιτες για το σχέδιο Ηρακλης!!

-Εσυ φταις που αντί να πούμε τότε τον Οκτώβρη του 2018 πως σταματαμε τη μεγέθυνση του μαξιλαριού γιατί φτάνουν τα 30 δις γι αυτό νομοθετούμε τη 13η σύνταξη,μειώνουμε τον Ενφια,μειώνουμε μια σειρά φόρους και πρακτικά αυξάνουμε τη ρευστότητα στην αγορά ,συνέχιζες να φορολογείς τα μεσαία στρώματα τα οποία μας γύρισαν την πλατη γιατί και όταν τρέχαμε να τα νομοθετήσουμε αυτά τον Μαρτη Απρίλη που μάθαμε πως το πλεόνασμα είναι 37 δις ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ!!

-Εσυ φταις Ευκλειδη που όταν χάσαμε την κυβέρνηση το 2019,τη μια έβριζες την Ακριβοπουλου και τον Καψωχα τη μόνη εκπομπή που μας υποστήριζε στην ΕΡΤ δικαιώνοντας την ομάδα αλήθειας της ΝΔ,την άλλη έλεγες πως ο Τσιπρας δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες ,την άλλη πως εσυ έχεις αστική αυτοπεποίθηση και ο Τσιπρας δεν έχει ,την άλλη πως δεν ασχολείσαι με τις απευθείας αναθέσεις γιατί αυτά είναι τοξικότητες και σκανδαλολογίες και όχι «ψηλή αριστερή πολιτική»,την άλλη πως δεν μπορείς να πεις ΑΠΑΤΕΩΝΑ το Μητσοτακη!!!

Κάνοντας διαρκώς εσωτερική αντιπολίτευση ,γυρίζοντας τη κουβέντα άλλου δίνοντας όπλα στη ΝΔ!

-Εσυ φταις Ευκλειδη που όταν ήμασταν  κυβερνηση μαζί με το Χουλιαρακη και το Γενικο γραμματέα του Λογιστηρίου τον Κουτεντακη,με πρήξατε  το 2016 ,μέχρι να δεχτείτε το επίδομα αγόνου  των 400 ευρώ για τους αγροτικούς γιατρούς που γέμισε τα αγροτικά ιατρεία  με γιατρούς όταν εφαρμόστηκε ,γιατί όπως αναίσχυντα λέγατε μετά από 6 χρόνια μείωσης μισθών και σκληρών μνημονίων «η αριστερά δεν πρέπει να δίνει επιδόματα»

(σημείωση: το επίδομα το δώσαμε από χρήματα που βρήκα εγώ από το αποθεματικό του υπουργείου Υγειας  και όχι από εξτρα χρηματοδότηση )

-Εσυ φταις Ευκλειδη και ο Χουλιαράκης και ο Κουτεντακης που επιλέξατε για πρόεδρο της ΑΑΔΕ  τον Πιτσιλη που μας ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ ανοιχτα σε όλα τα επιπεδα και σήμερα είναι  κατοικίδιο του Μητσοτακη και γλεντοκοπαει  απευθείας αναθέσεις !!

-Εσυ φταις Ευκλειδη και ο Χουλιαράκης και ο Κουτεντακης που μειώσατε ως εκει που δεν πήγαινε άλλο τους μισθούς των διοικητών σε νοσοκομεία ,ΥΠΕ ,στον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα θέλατε να τους κανετε και αναδρομικές κρατήσεις (αυτό το γλιτώσαμε)και παραλίγο να φύγουν όλοι ,την ίδια στιγμή που αυτοί που διορίσατε εσείς σε ΤΧΣκαι ΕΤΑΔ κλπ έπαιρναν ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 

-ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗ και οι άλλοι δυο που όταν το ΣΤΕ το 2017 θεώρησε πως στα 5 χρόνια παραγράφονται οι φορολογικές υποθέσεις και έτσι την γλύτωσαν αυτοί που ήταν στις λιστες Λαγκάρντ και Μποργιανς ,ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΤΕ  ΣΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ για να συνεχίσει ο φορολογικος έλεγχος αυτών των τρωκτικών που έκλεψαν δημόσιο πλούτο  και τον μετέφεραν σε φορολογικούς παραδεισους!!!

Σταματάω εδώ γιατί μπορώ να γράφω μέχρι αύριο.

Αν ξαναπροκαλέσεις η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ .

Άντε γιατί οι αρχιτέκτονες της ήττας του 2019 και οι επικεφαλής της μη αντιπολίτευσης και της υπονόμευσης του 2019-23 δεν μπορούν να μας κουνάν το δάχτυλο και να μας λένε για αυτοκριτική!

Γιατί η ψευδεπίγραφη «αστική αυτοπεποίθηση» σου Ευκλειδη δεν αξίζει μια πεντάρα μπροστά στη γνήσια λαϊκή αυτοπεποίθηση αυτών που δεν χρωστούν σε κανέναν ούτε τους «έχει» κανείς και ξέρουν πως έρχονται από μακρυά και θα φτάσουν πολύ μακρυά στις μαχες της κοινωνικής εξέλιξης και κοινωνικής απελευθέρωσης,τολμωντας να συγκρουστούν στα ισα με την ολιγαρχία και τη διαπλοκή και όχι να λένε για τις τράπεζες «too big to die” όπως εσυ!!

Υγ και για να το Τελειώνουμε: ΦΥΓΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τελεία-Τέλος!».


Νίκος Καρανίκας στα "Παραπολιτικά": Αστείοι όσοι αμφισβητούν τον Κασσελάκη, θα τους "φάει η μαρμάγκα..."

Καταπέλτης εναντίον των αμφισβητιών του Σ. Κασσελάκη είναι ο πρώην σύµβουλος του Αλέξη Τσίπρα και µέλος της Κ.Ε. του κόµµατος, Νίκος Καρανίκας, στη συνέντευξή του στα «Π».

Ο Ν. Καρανίκας, που ανήκει στην κατηγορία των ένθερµων υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη, χαρακτηρίζει «αστείους» όσους μεθοδεύουν την εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως οποιοσδήποτε και να βρεθεί απέναντί του θα τον «φάει η μαρμάγκα». «Γίνονται αστείοι µέσα στα αδιέξοδά τους», προσθέτει.

*Διαβάστε εδώ: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη-παρέμβαση του Καρανίκα στα "Παραπολιτικά"

Αναφερόµενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας χαρακτηρίζει κωµωδία µια πιθανή επιστροφή του και του ζητά να µην εµπλακεί περαιτέρω στις εσωκομματικές εξελίξεις, γιατί -όπως εξηγείυπάρχει κίνδυνος να γίνει ρεζίλι, παίζοντας τον ρόλο του ναυαγοσώστη στο βουνό.

Πώς σχολιάζετε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο του Στ. Κασσελάκη;

Τις θεωρώ ανούσιες και προβληματικές, γιατί προβάλλουν το ανούσιο υπαρξιακό τους πρόβλημα και όχι κάποιο πολιτικό ζητούμενο, και θεωρώ ότι προέκυψαν από το γραφειοκρατικό άγχος της ακύρωσής τους ως απαραίτητων τόσο αυτών των ίδιων όσο και του οργάνου του κόμματος, που ούτως ή άλλως δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Επίσης, δεν έχει το Π.Γ. αποφασιστικό ρόλο στα ζητήματα πολιτικής, παρά μόνο συντονίζει, μοιράζει ευθύνες και ελέγχει την κίνηση των άλλων. Η Κ.Ε. και το Συνέδριο παίρνουν αποφάσεις, αλλά και ο πρόεδρος πλέον, όπως και τα μέλη του κόμματος, σύσσωμου, χάριν των ερωτηματολογίων και των ψηφισμάτων.

Επειδή ανήκετε σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή υπερασπίζονται τις επιλογές του Στ. Κασσελάκη, γιατί κατά τη γνώμη σας όλη αυτή η φασαρία;

Πιστεύω ότι ο θόρυβος που έγινε και γίνεται συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνονται οι γραφειοκράτες-στελέχη ότι ο σύντροφος Κασσελάκης ως πρόεδρος μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα των μελών θέλει να αλλάξει τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος, μετατρέποντάς το σε έναν αμεσοδημοκρατικό οργανισμό, όπου τα απλά μέλη, που είναι εργαζόμενα στην πραγματική ζωή, θα συμμετέχουν με τον τρόπο και στον χρόνο που επιλέγουν, αντικαθιστώντας όργανα άχρηστα και στελέχη περιττά. Μέλη που δουλεύουν και γι’ αυτό είναι πιο άξια λόγω εμπειρίας και χρήσιμα, καθώς αγωνίζονται αόρατα καθημερινά εντός του καθημερινού καπιταλισμού και δεν είναι θεωρητικά τοποθετημένα απέναντι στην εργασία και την καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι αυτοί και αυτές που θα αποφασίζουν και όχι ξεχασμένα στελέχη, που δεν γνωρίζουν εμπειρικά τις νέες σχέσεις εργασίας και επιχειρείν. Αυτά τα μέλη θα είναι η ερώτηση και η απάντηση και όχι τα στελέχη, που είναι αποτέλεσμα συσχετισμού των φραξιών, τάσεων και πιέσεων, όπως και κάποιων αναγκασμών.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας


Βασιλειάδης για εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Θα μπορούσαν να γίνουν τέλη Μαρτίου - Το fast track το δοκιμάσαμε και δεν βοήθησε

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ένα πλαίσιο και ζήτησε ορισμένα πράγματα με ορίζοντα το καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο.

«Το μπρος πίσω δεν βοηθάει κανένα. Μου φαίνεται παράδοξο αν το έχει ζητήσει ο πρόεδρος να πάρει σε λαϊκή ετυμηγορία να υπάρχει αντίπαλος και το Συνέδριο να πει πάμε αργότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ.Βασιλειάδης σημείωσε πως «η λογική θα έλεγε σύντομα, αλλά το fast track το δοκιμάσαμε το καλοκαίρι και δεν βοήθησε. Από το να καμωνόμαστε ότι όλα είναι καλά» και πρόσθεσε πως ενδεχομένως οι εκλογές θα μπορούσαν να μετατεθούν για τα τέλη Μαρτίου.

Αναφορικά με το θέμα του υποψηφίου που θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως αυτή την ώρα με βάση τα όσα ακούγονται φαίνεται πως θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο θα πρέπει να ανακοινωθεί, αφού για την ώρα η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι μόνο βάσει όσων ακούγονται και γράφονται και δεν είναι κάτι επίσημο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd3as5loxkh)


Κατερίνα Νοτοπούλου: Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί ενότητα

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει στις εσωκομματικές κάλπες, πιθανότατα στις 10 Μαρτίου, μίλησε στο MEGA η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δυστυχώς αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που δεν μας αρέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας ότι «υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση τους τελευταίους μήνες».

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα ανοίγει τα χαρτιά της η Όλγα Γεροβασίλη - Ανακοινώνει υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη - Ποιους είδε

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μάλιστα, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, επισημαίνοντας: «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούμε ότι είναι η ώρα να δράσουμε, χρειάζεται ηγεσία που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά στην ελληνική κοινωνία αυτά και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα «βόμβα», η κ. Νοτοπούλου δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ευθύνη για όλους μας».

Στο ερώτημα, πάντως, τι θα κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε περίπτωση επανεκλογής του, είπε: «Μακάρι να μείνουμε ενωμένοι».

Αναφερόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταδίκασε την πολιτική που ακολούθησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd387mmef7d)