«Ό,τι είχε να πει, το έχει πει στην δήλωση του. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο», αναφέρει το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο του Συνεδρίου και της εσωκομματικής κρίσης που κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες.


«Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», καταλήγουν, πήγες που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του επεισοδιακού Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας μία ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με μία ηχηρή παρέμβαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού του στο Facebook, κάλεσε ουσιαστικά τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή του ως αρχηγός του κόμματος με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία. Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στο κείμενό του προεξόφλησε την εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορώ να παραβρεθώ σε ένα τέτοιο συνέδριο» και μίλησε για «φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό. Με αποτέλεσμα η εικόνα που εκπέμπεται να είναι πως αδιαφορούμε για την κοινωνία και για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτείνοντας εκ νέου εκλογή ηγεσίας από τη βάση, προσπάθησε να ωθήσει τα πράγματα σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα - κατηγορώντας τον νυν πρόεδρο ότι επιδιώκει μία «λευκή επιταγής τριετίας», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.