Για τα όσα διαδραματίστηκαν στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, η βουλευτής του κόμματος Ράνια Θρασκιά.

*Διαβάστε εδώ: Διχασμένος προς τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ - Κόπηκαν οι "γέφυρες" επικοινωνίας ανάμεσα σε Κασσελάκη - Τσίπρα

«Φυσικά την επόμενη μέρα μιας καταιγίδας και ενώ έχει βγει ο ήλιος, δεν περιμένει κανείς να βρει ότι όλα θα είναι σε τάξη, σίγουρα χρειάζεται μια περίοδος εκ νέου προσαρμογής γιατί ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις για μια ακόμα φορά, οπότε όλη αυτή η περίοδος η μετατραυματική, με αρχή τις δύο βαριές εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, σαφώς και συνεχίζεται, όμως δεν μπορούμε παρά να απομονώσουμε και το θετικό που προέκυψε από το συνέδριο με πολύ δύσκολο τρόπο. Με πληγές στο κόμμα, σε μέλη, σε άτομα, στη νοοτροπία και σίγουρα στην κοινωνία σε σχέση με τις προσδοκίες της από εμάς, που οφείλει να έχει και εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε κάποια στιγμή άμεσα σε αυτές, παρ' όλα αυτά υπάρχει φως στο χάος που δημιουργήθηκε και τις τελευταίες ημέρες και τις μέρες του συνεδρίου και αυτό είναι η απόφαση και η επιλογή απ’ όλες τις κατευθύνσεις για ενότητα», είπε αρχικά.

«Θα πάμε ενωμένοι και ο καθένας θα σταθεί στο ύψος των ιστορικών συνθηκών, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθούμε όλοι μαζί την ελπίδα του τόπου να βουλιάζει, δεν είναι μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε τόσο κόσμο να θέλει να μας υποστηρίξει και να μην καταφέρνουμε να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη και πάλι. Ο κόσμος μάς περιμένει, όχι για πολύ ακόμα», επισήμανε.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα ήταν άδικο να κριθεί ο κ. Κασσελάκης από το πρώτο ορόσημο, που είναι οι ευρωεκλογές, απάντησε: «Θεωρώ ότι το πρώτο ορόσημο είναι ένα σημαντικό, αλλά θεωρώ δίκαιο να δοθεί ο χρόνος σε έναν πρόεδρο που ξέρουμε όλοι με πόσο μεγάλη και ευρεία συμμετοχή και νίκη επικράτησε και έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πάρα πολύ δύσκολη ιστορική στιγμή, όπου τα τραύματα όλων ήταν συλλογικά μέσα στο κόμμα. Το κομμάτι της αλλαγής από τον ιστορικό πρόεδρο του κόμματος επίσης δεν ήταν μια πολύ απλή διαδικασία και θα έλεγα ότι ήταν κάπως αναμενόμενο να υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση στον επόμενο άνθρωπο που θα έπρεπε να μπει στη θέση του ιστορικού ηγέτη».

Για την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, είπε: «Η δική μου ερμηνεία απέναντι σε αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι ζήτησε ισχυρή ηγεσία».

Η Ράνια Θρασκιά  στην Νίκη Λυμπεράκη  "Στον αέρα"   | Parapolitika