Σε υψηλούς τόνους και με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας να καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει, μιλώντας «για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και πολιτειακή εκτροπή», ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, καθώς - όπως είπε- παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του κράτους».

Διαβάστε ακόμα: Ζέττα Μακρή στα Παραπολιτικά 90,1: Προφανέστατα ο Ανδρουλάκης εξυπηρετεί συμφέροντα, λέγοντας "όχι" στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο οικοδομείται εδώ και επτά μήνες και η συγγραφή του δεν έχει ολοκληρωθεί. «Κάθε καλή πρόταση ή ιδέα, είμαστε απολύτως ανοιχτοί να την ενσωματώσουμε», τόνισε ο υπουργός.

Αφού διευκρίνισε ότι από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου τα 176 αφορούν το ελληνικό σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση για τα Δημόσια Πανεπιστήμια είναι η μεγαλύτερη, που έχει δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.