Σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, πρώτης ημέρας εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος πώς εφαρμόζονται τα μέτρα και πόσο έχουν μειωθεί οι τιμές των προϊόντων.

«Οι μειώσεις των τιμών είναι μόνιμου χαρακτήρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του, σημειώνοντας ότι δεν είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα και ότι οι μειώσεις σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και το 20%. 

Ενημέρωσε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης καταγράφηκαν μειώσεις σε 3.900 διαφορετικούς κωδικούς. Οι κωδικοί ξεπερνούν το 15% του τζίρου των σούπερμαρκετ.


Κώστας Σκρέκας: Οι τιμές στο ράφι σε αρκετά προϊόντα έχουν μειωθεί κατά 15%

«Οι κατηγορίες στις οποίες περιμένουμε να μειωθούν οι τιμές είναι βασικές για το νοικοκυριό, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής», δήλωσε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι σταδιακά ο πληθωρισμός έχει αρχίσει και αποκλιμακώνεται και ότι στόχος του υπουργείου με τα μέτρα είναι η επιτάχυνση της αποκλιμάκωσης.

«Τα μέτρα είναι δραστικά, διαρθρωτικού χαρακτήρα και στοχεύουν να διορθώσουν νομικές στρεβλώσεις στην αγορά που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Παρατηρήσαμε ότι οι τιμές στο ράφι, σε αρκετά προϊόντα, όπως το γάλα έχουν μειωθεί κατά 15%. Θα δούμε και στα υπόλοιπα προϊόντα αν έχουν μειωθεί, σε βασικές κατηγορίες όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και γάλα».

Καταλήγοντας ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», ο οποίος όπως υποστήριξε έχει ήδη αρχίσει να υποχωρεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi803y6qssx)

skrekas_super_market4169196-009
skrekas_super_market4169197-003
skrekas_super_market4169198-002
skrekas_super_market4169200-004
skrekas_super_market6134081-001
skrekas_super_market6134082__1_-008


Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, εφαρμόζονται τέσσερα νέα δραστικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης από τη μείωση του μέτρου των εκπτώσεων προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα που φτάνουν έως και 18,1%.