Έντονη κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια άσκησε και η Νάντια Γιαννακοπούλου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι τα κρατικά πανεπιστήμια είναι θέση του κόμματος και του συνεδρίου, λέγοντας ταυτόχρονα πως το «σκανδιναβικό μοντέλο» για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του κόμματος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας πως υπάρχει πρόβλημα θεσμικής, άρα και δημοκρατικής λειτουργίας της Κ.Ο. του κόμματος, ενώ απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη τού είπε «δεν είμαστε υπάλληλοι».

Απέναντι δε σε όσους υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ευάλωτο επιχείρημα, πολύ περισσότερο, όπως είπε, όταν κορυφαίοι συνταγματολόγοι, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Νίκος Αλιβιζάτος, έχουν τοποθετηθεί κάθετα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Η στάση που θα κρατήσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Πολλοί αναρωτιούνται από χθες για τη στάση που θα κρατήσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, η Νάντια Γιαννακοπούλου θα ακολουθήσει την «κομματική πειθαρχία» που επέβαλε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγές προσκείμενες στην ίδια δήλωσαν, μάλιστα, στο parapolitika.gr πως αν ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επιλέξει την ψήφο κατά συνείδηση, όπως έπραξε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε ταυτοτικό ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και συνεδριακή απόφαση, τότε η ίδια θα υπερψήφιζε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υπερασπιζόμενη τα όσα πρεσβεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.