Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm, στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα για την «τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ» σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Τα πρωτοσέλιδα τις περισσότερες φορές είναι ένα κλικ παραπάνω από την πραγματικότητα. Σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση δεν διαπίστωσα κάποια μαζική διαφοροποίηση. Υπάρχει μία συνάδελφος η οποία είχε μια άλλη άποψη για το ζήτημα αυτό, απ’ ό,τι διαβάζω δεν θα τη διατηρήσει αλλά δεν υπήρχε κάτι δραματικότερο. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε κάποιες απόψεις που αφορούσαν περισσότερο θέματα λειτουργίας και λιγότερο την ουσία της θέσης μας. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε μια αγωνία, για παράδειγμα, αν κατά πόσο αυτή η άποψη του ΠΑΣΟΚ γίνεται κατανοητή στην κοινή γνώμη και ίσως ότι σε αυτό θα υπήρχαν περιθώρια βελτιωτικά σε ό,τι αφορά το πώς εμείς οι ίδιοι επικοινωνούμε την πολιτική μας.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Μιλώντας με πολλούς συναδέλφους μου δεν είδα μια διαφωνία σε ό,τι αφορά αυτή κάθε αυτή την απόφαση για την καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Υπάρχει μια απόλυτη συμφωνία ότι εδώ επιχειρείται να πλασαριστεί ως υποτιθέμενη μεταρρύθμιση μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τα χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης.

ΔΗΜ: Την οποία ο πρόεδρός σας είχε πει ότι δεν θα εμποδίσει...

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Να εμποδίσουμε κάτι μπορούμε μόνο στο πλαίσιο της αναθεώρησης, άρα ο κ. Ανδρουλάκης δεχόμενος ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης τα εννοεί, και ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο είπε ότι θα προχωρήσουμε μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16 για την εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων, έσπευσε να πάρει τοις μετρητοίς τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και να απαντήσει σε αυτό ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο, γιατί εκεί μπορούμε μόνο να σταθούμε εμπόδιο. Όταν η κυβερνητική πλειοψηφία διαθέτει 158 ψήφους, εμείς είτε ψηφίσουμε είτε καταψηφίσουμε η κυβέρνηση θα περάσει το νομοσχέδιο. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης μιλούσε για εμπόδια, αναφερόταν στην ορθή διαδικασία την οποία η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει και η οποία θα ήταν η συνταγματική αναθεώρηση.