Η χθεσινή ρωσική επίθεση στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ.

Η διεθνής κατακραυγή δε λέει να κοπάσει, καθώς το χτύπημα της Μόσχας συνέβη την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος υποδεχόταν τον ηγέτη μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.

Τhe Times

Οι Τimes του Λονδίνου γράφουν «Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό την ώρα που ο Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτονταν την πόλη».

the-times1

Μάλιστα παραθέτουν δήλωση του εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, Ντμίτρο Πλέτεντσουκ, σύμφωνα με τον οποίο στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν υποδομές του λιμανιού της Οδησσού και όχι οι δύο ηγέτες. Σύμφωνα με τους Τimes«Η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος των Νότιων Αμυντικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε ότι κατά τη γνώμη της η παρουσία των δύο ηγετών ήταν συμπτωματική. "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ρωσία είναι χώρα-τρομοκράτης και συνεχίζει να επιτίθεται σε υποδομές του λιμανιού. Ναι, υπήρξε πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό. Ωστόσο, δεν συνδέεται με συγκεκριμένη επίσκεψη", δήλωσε στο Radio Liberty».

CNN

Το CNN κάνει λόγο για «φονικό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα 500 μέτρα μακριά από το κονβόι του Ζελένσκι και του Έλληνα ηγέτη», σημειώνοντας ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση στην Οδησσό και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν.

cnn1

Το αμερικανικό δίκτυο προσθέτει: «Ο Ζελένσκι πραγματοποιεί συχνά ταξίδια υψηλού κινδύνου στις γραμμές του μετώπου και έχει υποδεχθεί δεκάδες ηγέτες στην Ουκρανία στα πάνω από δύο χρόνια του πολέμου με τη Ρωσία, ωστόσο η επίθεση της Τετάρτης ήταν ίσως μια από τις πιο δραματικές για τον πρόεδρο. Το ότι το πλήγμα σημειώθηκε αρκετά κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ηγέτης κράτους μέλους του ΝΑΤΟ- υπογραμμίζει, επίσης, τους κινδύνους τέτοιων επισκέψεων και τον πιθανό παγκόσμιο αντίκτυπο της σύρραξης».

Financial Times

Η βρετανική εφημερίδα με τη σειρά της σημείωσε: «Ρωσικός πύραυλος παραλίγο να χτυπήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά όταν χτυπήθηκε το λιμάνι της Οδησσού.

ft_jpg

Washington Post

Το αμερικάνικο μέσο Washington Post ανέφερε: «Ρωσικός πύραυλος χτυπά κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό».

wp_jpg


Όπως πρόσθεσε: «Ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην πόλη της Οδησσού, όπου ο πρόεδρος συναντιόταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».


Der Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετέδωσε: «Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες του Πούτιν χτυπούν την Οδησσό στη διάρκεια επίσκεψης του Ζελένσκι και του Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι οι δύο ηγέτες «γλίτωσαν παρά τρίχα από τη ρωσική πυραυλική επίθεση».

spiegel_jpg

Le Monde

Τέλος, η γαλλική Le Monde, αναφέρει στον τίτλο της για την επίθεση στην Οδησσό: «Η Ρωσία επιτίθεται στην πόλη της Οδησσού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού».