Την περίεργη «αφωνία» της αντιπολίτευσης, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, µπροστά στη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό την ώρα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίµιρ Ζελένσκι, καταγγέλλει το Μαξίµου.
Ο µόνος που αντέδρασε «αντανακλαστικά» ήταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, ενώ το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε σε κάποιες δηλώσεις της Βούλας Κεχαγιά σε τηλεοπτικά πάνελ και αφού πρώτα ρωτήθηκε σχετικά.


Παύλος Μαρινάκης: Δεν έβγαλαν λέξη τα κόµµατα της αντιπολίτευσης

Κατά την ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε αρχικά ότι την επίθεση καταδίκασαν η πρόεδρος της Κοµισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου και ο εκπρόσωπος του αµερικανικού ΥΠΕΞ.

«Ξέρετε ποιοι δεν έβγαλαν λέξη για την επίθεση;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Τα κόµµατα της αντιπολίτευσης. ∆ηλαδή συνέβη µία τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας µας και δεν βρήκαν µία λέξη να πουν».

«Πραγµατικά, εµείς θέλουµε να πιστεύουµε ότι αυτό έγινε από αµέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος - και αναφέροµαι κυρίως στην αξιωµατική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί για κάποια άλλα κόµµατα δεν περιµέναµε κάτι διαφορετικό», σηµείωσε.


Τι είπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης καταδίκασε το ρωσικό χτύπηµα µόνο διά στόµατος της Βούλας Κεχαγιά, χωρίς το Γραφείο Τύπου να προχωρήσει στην έκδοση επίσηµης καταδικαστικής ανακοίνωσης.

«Είναι απαράδεκτο. Όλοι καταδικάζουµε αυτή την επίθεση από τη ρωσική πλευρά, για την οποία έχει παραδεχθεί η ρωσική πλευρά µε επιχειρήµατα ότι είχε άλλους στόχους, κάποιες αποθήκες σιτηρών και όλα αυτά», δήλωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου, µιλώντας στο Πρώτο Πρόγραµµα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, ήταν το µοναδικό στέλεχος της Χαρ. Τρικούπη αλλά και ο πρώτος που καταδίκασε την πυραυλική επίθεση. Σε ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για «ύπουλη επίθεση» στη δηµοκρατία και τους θεσµούς µας εκφράζοντας τη συµπαράστασή του στους δύο πολιτικούς.