Πολιτική σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών και ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με αποδέκτες τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Φάμελλο και Κουτσούμπα.

Ο πρωθυπουργός έριξε τα πολιτικά του «πυρά» με στόχο τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τοποθετώντας το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις της στασιμότητας, της στείρας αδράνειας και της άρνησης. Παράλληλα μίλησε με σκληρά λόγια και στο ΚΚΕ.

Το... σκανδιναβικό σταυρόλεξο και οι "πιρουέτες" Ανδρουλάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην αλλαγή θέσεων του κ. Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αποδόμησε τα επιχειρήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «πιρουέτες», ενώ συνέχισε τη δριμεία επίθεσή του λέγοντάς του πως οι προτάσεις του «δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, είναι σκανδιναβικό σταυρόλεξο» και τον συμβούλεψε να μην υψώνει τον τόνο της φωνής γιατί έτσι «περνάτε το μήνυμα ότι τα επιχειρήματά σας δεν είναι τόσο στέρεα».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη συνέχεια πως αυτοί οι οποίοι πολεμούν το νομοσχέδιο τελικά είναι οι ίδιοι που δεν εμπιστεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ συνέχισε τη «σκληρή γλώσσα», κάνοντας λόγο για «πολυφωνία που γίνεται πλήρης παλινωδία», για «αμήχανους ψηφοφόρους» και για «πολιτικό σουρεαλισμό», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για «καριέρες στα αμφιθέατρα» και... σχολές-τσιφλίκια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czoi4uwkywmx)

Οι δηλώσεις Κουτσούμπα περί "sugar daddies" και το τέλος ασυλίας του ΚΚΕ


Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητα και τα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο σκανδιναβικό μοντέλο και στους "sugar daddies" που αναζητούν οι φοιτήτριες, χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ ως την "πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας", ενώ συνεχίζοντας τόνισε χαρακτηριστικά πως "Αλλού συνέβαιναν αυτά, αλλά ευτυχώς αυτά τα ζητήματα τα έχει λύσει η ιστορία". 

Υπενθυμίζεται ότι χθες (7/3) ο κ. Κουτσούμπας σε τοποθέτησή του κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε: «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων, που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν ''sugar daddies'' για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα, φυσικά», μια δήλωση που προκάλεσε φυσικά την αντίδραση του πολιτικού κόσμου, ωστόσο βρήκε και κάποιους σύμφωνους.

Απόλυτη στήριξη στα λεγόμενα του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, περί φοιτητριών που αναζητούν «sugar daddies» παρείχε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Σοφιανός. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του κόμματος ερωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα που προκάλεσαν σάλο.

«Θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών... Η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό. Είναι γελοίο… Η δήλωση Κουτσούμπα ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών», ανέφερε αρχικά. «Είναι διαστρέβλωση της καταγγελίας που κάναμε για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έρευνες έδειξαν ότι 33% των φοιτητών στρέφονται σε τέτοιες πλατφόρμες… Αυτός είναι ο καπιταλισμός» και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...».

Όπως επισήμανε, η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός είπε πως «το κίνημα στην Ελλάδα που λέει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι πλειοψηφία. Η νεολαία είναι πλειοψηφία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czodoip8tb9d)

Πυρ ομαδόν για τους "sugar daddies" του Κουτσούμπα


Το σχόλιο του κ. Κουτσούμπα προκάλεσε αντιδράσεις απ' όλα τα κόμματα, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, να κάνει λόγο για «αδιανόητη δήλωση», με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται σε "άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση", ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "σεξιστικό παραλήρημα". Τέλος, "εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική" χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα η Πλεύση Ελευθερίας.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czoc4b0dphy9)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czoip2ve095l)