Το θέμα της Ζωρζέτας Λάλη, της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Eπικρατείας που αρνείται να παραιτηθεί προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη Βουλή, φαίνεται ότι συνεχίζει να απασχολεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ενόχλησή της, καθώς, όπως επισημαίνεται, ενώ έχει αποχωρήσει από τον περασμένο Νοέμβριο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί να υφαρπάξει την κοινοβουλευτική έδρα προκειμένου να βρεθεί στη Νέα Αριστερά.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Με το πόρισμά του δεν ζητάει προανακριτική αλλά να πάει απευθείας στη Δικαιοσύνη, με άρση ασυλίας του Καραμανλή

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βλέπουν πίσω από αυτή την ιστορία την πρόθεση της Ζωρζέτας Λάλη να δικαιωθεί, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου μιλώντας απαξιωτικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «κενή πολιτικού περιεχομένου», ενώ μετά την εκλογή του είχε μιλήσει για «θλιβερή μέρα».

Ακόμα, τον Νοέμβριο, ακριβώς μία μέρα πριν από την αποχώρηση της «Ομπρέλας», ζήτησε από την Κουμουνδούρου να διαγραφεί από τα αρχεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Η στάση της Ζωρζέτας Λάλη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ αιτία πολέμου με τη Νέα Αριστερά

Η στάση της Ζωρζέτας Λάλη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ αιτία πολέμου με τη Νέα Αριστερά, καθώς και από πολιτικής και ηθικής άποψης υπάρχει μεγάλο ζήτημα, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιο στέλεχος της πρώτης γραμμής που είχε διαφωνήσει με την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για ένα πρόσωπο που για προσωπικούς λόγους θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Στέφανο Κασσελάκη εμποδίζοντάς τον να εκπροσωπήσει το κόμμα του στο κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κώστας Καρπόζηλος, απαντώντας γι’ αυτό το θέμα στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι «δεν σχολιάζει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν το έχει κάνει μέχρι και σήμερα».

Άλλα στελέχη, ωστόσο, του νέου κομματικού φορέα επισημαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά του και κανείς δεν γνωρίζει τι θέλει να πράξει. Προσθέτουν ακόμη ότι είναι παράδοξο να έχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα με τη Ζωρζέτα Λάλη, ενώ ακόμα κανείς άλλος από τους υποψηφίους που προηγούνται στο ψηφοδέλτιο δεν έχει δηλώσει τι πρόκειται να κάνει. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι για να επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ζωρζέτας Λάλη, προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου του. Αντιλαμβάνονται δε και την επιθυμία του να μπει στη Βουλή παρά την όποια κριτική κάνουν σε όσα λέει και κάνει.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Όθωνας Ηλιόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να παραιτηθεί από βουλευτής, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή. Όπως δείχνουν όλα, υπήρξαν πολλές διεργασίες με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δηλαδή με Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή, μέχρι που η υπόθεση έφτασε στην όγδοη υποψήφια, στην Ζωρζέτα Λάλη. Το παράδοξο για τη Ζωρζέτα Λάλη είναι ότι στην άρνησή της αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «θέλει να τιμήσει τον Αλέξη Τσίπρα», που την τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο, ενώ, όπως είναι γνωστό, ο ίδιος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σχέση με τη Νέα Αριστερά.

Ακόμα εμφανίζεται να μην αναγνωρίζει ότι εάν φτάσει η σειρά της θα έχουν παραιτηθεί προηγουμένως άλλοι τέσσερις υποψήφιοι προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία του.