Την παραίτηση του αναμένεται να ανακοινώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1 και του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή.

Τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr, πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονταν ότι σύντομα ο Όθωνας Ηλιόπουλος θα αναγκαζόταν να διαλέξει ανάμεσα στην εργασία του στο Χάρβαρντ και στην ελληνική Βουλή, ενώ παράλληλα συνέδεαν αυτή την επιλογή με την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Το σενάριο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, ήθελε τον βουλευτή Επικρατείας της ομογένειας να παραιτείται από τη Βουλή μαζί με όλους όσοι ακολουθούν μέχρι την ένατη θέση που βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ώστε να καταφέρει τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη Βουλή.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενδιάμεσα υπάρχουν δύο στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και που δεν είναι βέβαιο ότι θα υπακούσουν στις εντολές: Η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλόγηρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η Πόπη Τσαπανίδου ενημέρωσε την Κουμουνδούρου, όπου και γνωστοποίησε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. 


*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Παραδέχθηκε για πρώτη φορά εμμέσως τις παρατυπίες με τις εταιρείες του - "Θα τηρήσω τον νόμο, εφόσον χρειαστεί να υπάρξει κάποιο πρόστιμο, θα το πληρώσω"

Όθων Ηλιόπουλος: Ό,τι είχα να πω το είπα, η ιστορία έχει τραβήξει πολύ

Υπενθυμίζεται όρτι πριν λίγες μέρες, ο Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για το αν θα παραμείνει βουλευτής ή αν θα παραιτηθεί, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή.

«Ό,τι είχα να πω το είπα, η ιστορία έχει τραβήξει πολύ. Οπότε λέω να προχωρήσουμε σε σοβαρά θέματα», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος στην πρωινή εκπομπή του OPEN σχετικά με τη συζήτηση που είχε ανοίξει αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, για να ανοίξει ο δρόμος στον πρόεδρο του κόμματος να γίνει βουλευτής.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Στάθη ότι η απόφασή του δεν είναι συνυφασμένη με το να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, αλλά με τον φόρτο εργασίας του, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε ότι θα δείξει το μέλλον.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czpe9paz2ixd)