Για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος στον Πειραιά μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

*Διαβάστε εδώ: Πύργος του Πειραιά: Στην τελική ευθεία λειτουργίας - Εγκαινιάζεται τον Μάρτιο του 2024

Όπως είπε ο δήμαρχος, το Σάββατο διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις για παιδιά στην πλατεία Κοραή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, στη Φρεαττύδα, θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού με σαρακοστιανά εδέσματα προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη Γωγώ Τσαμπά.


Για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην πόλη λόγω της αυξημένης κίνησης του λιμανιού.

«Ένα από τα έργα που διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ. Είναι ένα μεγάλο διαδημοτικό έργο για να ανοίξουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση για Έλληνες και ξένους που ταξιδεύουν προς το λιμάνι. Είναι ένα σημαντικό έργο υπερτοπικής σημασίας», δήλωσε.

«Πρέπει η ΚΕΔΕ να ακούσει τα προβλήματα των δημάρχων», επισήμανε ακόμα, αναφερόμενος στα θέματα της ακραίας υποστελέχωσης των δήμων και τη συνεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης.

«Είναι ακατανόητο για μένα, όταν δεν ζητάμε πόρους από την κεντρική διοίκηση και ένας δήμος έχει ένα απόθεμα, γιατί να μην μπορεί να προσλάβει μόνος του μηχανικούς, διοικητικούς ή λογιστές για να κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η μνημονιακή υποχρέωση μη πρόσληψης κόσμου», ανέφερε.

Τέλος, ο Γιάννης Μώραλης επισήμανε πως ο Πύργος του Πειραιά θα κάνει εγκαίνια σε 20 ημέρες, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος θα δώσει έμφαση στα πράσινα έργα και τα θέματα της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται ανάπλαση στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, όπου θα εκπονηθεί χωρικό σχέδιο για να μειωθούν οι συντελεστές και θα δημιουργηθεί ένα πάρκο 23 στρεμμάτων πράσινου.