Περιοδείες ξεκινά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, με έμφαση στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει σήμερα την περιοδεία του από νοσοκομείο της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε πάει στο Τζάννειο, στο οποίο ολοκληρώνεται η ανακαίνιση των μονάδων νοσηλείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. και προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησής του.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε τη Δευτέρα 11/03 και η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ένας ακόμα στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας.


Συνάντηση με τους αγρότες

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους θεσμικούς φορείς αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της Θεσσαλίας.

Τους είχε συναντήσει πρώτη φορά τη Δευτέρα, μετά την αντιπροσωπεία των μπλόκων της περιοχής, όμως, λόγω της μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση κι έτσι το ραντεβού τους είχε ανανεωθεί για σήμερα, με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει το μέτωπο των αγροτών όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ωστόσο συνεχίζονται οι επαφές προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον αγροτικό κόσμο.

Με χθεσινή τροπολογία του Υπουργείου Ενέργειας παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων να συνάψουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές τιμές ρεύματος, ενώ συνεχίζονται οι καταβολές των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.