Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιµάζονται για την τριήµερη µάχη µε αφορµή τις εξελίξεις στο θέµα των Τεµπών µετά το δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Το Βήµα», καθώς σήµερα οι βουλευτές των κοµµάτων της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που αρχικά πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και η ιδέα ανήκε στη Νέα Αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκδηλώσει την πρόθεση την Παρασκευή να πάει στη Βουλή για να κάνει δήλωση από το περιστύλιο.


ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αιφνιδιάστηκαν στην Κουμουνδούρου από την πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για πρόταση μομφής

Πάντως, η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη αιφνιδίασε τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, τα οποία εξαρχής θεωρούσαν ότι ενδεχόµενη πρόταση µοµφής θα ήταν µια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να µετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εµπιστοσύνης.

Θυµίζουµε ότι µε αυτό το σκεπτικό η Κουµουνδούρου είχε απορρίψει προ ηµερών την πρόταση από την πλευρά της Νέας Αριστεράς να καταθέσουν όλα τα κόµµατα του δηµοκρατικού τόξου πρόταση µοµφής κατά της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήθελαν τη συγκεκριµένη στιγµή να βοηθήσουν στη συσπείρωση του κυβερνώντος κόµµατος, καθώς θεωρούσαν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια το Μέγαρο Μαξίµου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκονται στριµωγµένοι εξαιτίας µίας σειράς θεµάτων, αρχής γενοµένης από την υπόθεση των Τεµπών. Όπως έλεγαν µάλιστα, «µία τέτοια κίνηση θα δώσει ανάσα ζωής στην κυβέρνηση, αφού δεν θα υπάρξει καµία διαρροή ψήφου».

Όλα αυτά τη στιγµή που βουλευτές της Ν∆ αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχαν αρχίσει να «αδειάζουν» τον Κώστα Καραµανλή.

Κασσελάκης: Γιατί αποφάσισε να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών

Παρ’ όλα αυτά, στην Κουµουνδούρου µετά την κατάθεση της πρότασης από το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Όπως µάλιστα δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, «είναι αυτονόητο για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν από την ανάρτησή του, όπου ζητούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού και προσφυγή στις κάλπες, επικοινώνησε µε στελέχη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, µε τους οποίους συζήτησε τον τρόπο της αντίδρασης.

Όσον αφορά τη δήλωση για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκλογές µε διεθνείς παρατηρητές, αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη θεώρησαν ότι πάει ένα βήµα πιο κάτω την πρόταση δυσπιστίας, ενώ παράλληλα επικοινωνιακά διαφοροποιείται από το ΠΑΣΟΚ και την κίνηση του κ. Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, το γεγονός ότι έβαλε και ζήτηµα παρατηρητών δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν πλέον ένα νέο κεφάλαιο, που συνδέεται ευθέως µε το αδιάβλητο των εκλογών.

«Με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του µοντάρονται στοιχεία εγκλήµατος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδοµένα µε σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, δεν µπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές», ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.