«Η τραγωδία στα Τέμπη, απογυμνώνει την πολιτική φύση, την πολιτική ταυτότητα και την πραγματική ηθική της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που βάζει τον εαυτό της πάνω από το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε απαξιωτικά, αδιαφόρησε, παραποίησε, διαστρέβλωσε, συγκάλυψε. Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε είναι απέναντι σε όλα αυτά. Απέναντι στην απαξίωση, ο σεβασμός. Απέναντι στην αδιαφορία, η μέριμνα. Απέναντι στην επιθετικότητα, τα επιχειρήματα. Απέναντι στη συγκάλυψη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη, σημείωσε.

Ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, τόνισε πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είναι «αμετανόητος και αλαζόνας, χωρίς αίσθηση ντροπής και ευθύνης, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, ο κ. Καραμανλής ήρθε στη Βουλή και έδωσε μια κακοστημένη παράσταση σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση με τον κ. Μητσοτάκη». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι "η διαπλοκή κυνηγάει την κυβέρνηση"». Υποστήριξε ότι «το περίφημο επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη αποδείχθηκε επιτελικό παρακράτος. Γιατί επιτελικό παρακράτος είναι αυτό που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια παρεμποδίζει, με κάθε τρόπο, την έρευνα για τις υποκλοπές. Θέτει εμπόδια στη Δικαιοσύνη, επιτίθεται στις ανεξάρτητες αρχές που αναζητούν την αλήθεια και απομακρύνει μη ελεγχόμενα από αυτήν πρόσωπα από την ΑΔΑΕ, απλά επειδή κάνουν το καθήκον τους. Συστήνει εξεταστικές επιτροπές-παρωδία.

Στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες εταιρειών Krikel και Intellexa που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό Predator. Μάλιστα πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία Intellexa και σε πρόσωπα, όχι μόνο για την χρήση του Predator αλλά και για το γεγονός ότι μέσω της Ελλάδας έγινε εξαγωγή του σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα».