Η αποχώρηση δύο εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, φέρνουν ανακατατάξεις και κενά στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου που προς ώρας όλα δείχνουν πως αυτά θα καλυφθούν εκ των έσω. Με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να αναβαθμίζεται, αναλαμβάνοντας επιπλέον αρμοδιότητες στο Μέγαρο Μαξίμου και ρόλο-κλειδί στο νομοθετικό έργο. Ούτως ή άλλως ο υπουργός Επικρατείας αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στο Μάξιμου και στη δομή της πρωθυπουργικής ομάδας, η τριήμερη δε παρουσία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εκτιμήθηκε και αποτιμήθηκε με θετικό πρόσημο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Βορίδης στη θέση του Παπασταύρου - Υποβαθμίζεται η θέση Μπρατάκου

«Καταρρέουν» τα σενάρια για Μυλωνάκη και Παπαθανάση στο Μαξίμου

Τα σενάριο περί αξιοποίησης του γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος ήδη βρίσκεται στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καθίσταται αδύναμο. Ο κ. Μυλωνάκης θα παραμένει πάντως, τα «αυτιά και τα μάτια» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Αντίστοιχα, δεν φαίνεται πιθανή η «μετακόμιση» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, στο Μαξίμου.

Διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης πιθανολογείται ότι θα αναλάβει ο δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στέλιος Κουτνατζής, μετά την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου. Ο κ. Κουτνατζής είναι άλλωστε γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, με άψογη γνώση του συνόλου του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d06epdevjebl)