Την άποψη ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι καλύτερο από εκείνο που πήρε στις ευρωεκλογές του 2019 εξέφρασε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης μιλώντας στην εκπομπή του Mega, Live News. «Θα είναι καλύτερο από το 2019» το ποσοστό της είπε. 

Όσον αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά» τονίζοντας «δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ». «Δεν μπορώ να καταλάβω τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να μιμηθεί το ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ της απομίμησης και του γνήσιου νομίζω ο κόσμος προτιμά το γνήσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σχολιάζοντας τα περί πρωτιάς που είπε στη χθεσινή του συνέντευξή στο Live News, o Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «οι δηλώσεις Κασσελάκη για πρωτιά στις ευρωεκλογές είναι όνειρα θερινής νυκτός».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0i87l663lc1)
Ακόμη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να κυμανθεί από 17 έως 18% και του ΠΑΣΟΚ από 12 έως 13%. Όπως σημείωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση αθροιστικά θα λάβουν κοντά στο 20% ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελληνική Λύση να είναι πάνω από το ΚΚΕ.