«Κάμερες, προσωποιημένα εισιτήρια και συγκέντρωση υποθέσεων και ονομάτων ανεξαρτήτως ομάδας, τα οποία παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη. Αυτές ήταν οι τρεις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Open για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη την 7η Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά τη φονική συμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα που δέχθηκε.

Παύλος Μαρινάκης: «Η δράση των συλληφθέντων δεν έχει να κάνει μονάχα με τη βία στα γήπεδα»

«Η δράση των συλληφθέντων δεν έχει να κάνει μονάχα με τη βία στα γήπεδα. Ο μανδύας της εγκληματικής τους δράσης είναι οπαδικός. Αυτή η βία μπορεί να άρχιζε στο όνομα μίας ομάδας, αλλά επεκτεινόταν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι εγκληματικές ενέργειες δεν είναι μαγκιά, μπορείς μόνο να καταστρέψεις τη ζωή σου. Μιλάμε για την ογκωδέστερη δικογραφία των τελευταίων ετών, η Δικαιοσύνη θα δει πόσες εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν, αλλά και τη δομή τους», συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος και στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Το κράτος δεν μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να εξαφανίσει την εγκληματικότητα, αλλά υπάρχει βούληση. Μεγάλες μεταρρυθμίσεις που δεν υλοποιήθηκαν για δεκαετίες ψηφίζονται τώρα. Όταν δίνεις μία “μάχη” ενάντια σε νοοτροπίες που είχαν δυστυχώς εγκαθιδρυθεί οριζόντια στη χώρα, μπορείς να έχεις αυτονόητες επιτυχίες. Μία κακή στιγμή σε τραβά πίσω και η καχυποψία του κόσμου είναι λογική. Προσπαθούμε ψύχραιμα να συνεχίσουμε ό,τι κάνουμε, όσο ταχύτερα γίνεται», επισήμανε εν συνεχεία.

Διαβάστε ακόμα: Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη: Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε "τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός"

Παύλος Μαρινάκης: «Η προσφορά της Εκκλησίας είναι διαχρονική και ουσιαστική»

Σχετικά με την επικείμενη κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη Θήβα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν μπορούν μεμονωμένα περιστατικά να ακυρώνουν τη διαχρονική και ουσιαστική προσφορά της Εκκλησίας. Η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, στο πλαίσιο ενός σπουδαίου κοινωνικού έργου στο Δήλεσι, είναι σημαντική και εξάγονται μηνύματα».

«Για εμάς, η ισχυρότερη αντιπολίτευση είναι τα προβλήματα των πολιτών. Δεν απαξιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι πράξεις αποδεικνύουν το αντίθετο. Η αλαζονεία που δείχνει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδει με έναν νέο πολιτικό. Ο κ. Κυριαζίδης απεκατέστησε άμεσα ό,τι δήλωσε, απάντησε ο ίδιος και ο σεβασμός από την κυβέρνηση στον κ. Κασσελάκη είναι αυτονόητος και συνολικός. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποκριτικό να ζητά διαγραφή βουλευτή», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s44962ijhl)