Ολομέτωπη επίθεση Βελόπουλου στην κυβέρνηση: "Η Ελλάδα έχει γίνει παρίας - Το μόνο που χρειάζεται είναι επίθεση"
Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή, κατηγορώντας την για αποτυχίες στην εξωτερική πολιτική

Σφοδρή πολιτική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο ίδιος έκανε λόγο για «κυβέρνηση σε αποδρομή» και κάλεσε σε «ολομέτωπη επίθεση απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».
Διαβάστε: Ξέσπασμα Μαρινάκη για Βελόπουλο: Καλώ όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες εκφράσεις
«Το μόνο που χρειάζεται είναι ολομέτωπη επίθεση απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Είναι στην έξοδο. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιό έχει εξαντληθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό όλοι μας θεωρούν παρία, ειδικά ο Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά.
Βελόπουλος: Αιχμηρές αναφορές προς τον πρωθυπουργό και τα ΜΜΕ
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έχει βρώμικα sites που γράφουν ό,τι θέλουν», ενώ απευθυνόμενος προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε:
«Κύριε Μητσοτάκη, μην στέλνετε κολαούζους. Ελάτε εδώ να αναμετρηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς να ανακατεύονται οι χρήσιμοι ηλίθιοί σας, οικογένειες και παιδιά. Να αναμετρηθούμε πολιτικά, με επιχειρήματα, όχι με λάσπη και βούρκο. Εμείς, λοιπόν, υποσχόμαστε ότι δεν θα ξαναπαλέψουμε στο βούρκο γιατί δεν θέλουμε να λερωθούμε. Είσαστε άξιοι να είσαστε αυτοί που είσαστε. Εμείς είμαστε διαφορετικοί».
Βελόπουλος: Αναφορές σε Τουρκία, Ρωσία και διεθνή θέματα
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη «νέα NAVTEX της Τουρκίας με πραγματικά πυρά, ανοιχτά της Λήμνου», τονίζοντας ότι «οι Τούρκοι πλέον βγάζουν και τα πολεμικά πλοία, ενώ η κυβέρνηση μιλά για ήρεμα νερά».
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξιφούλκησε κατά της Ρωσίας για δηλώσεις της Ζαχάροβα, ενώ η ίδια έχει κηρύξει πόλεμο στη Μόσχα» και πρόσθεσε: «Η Ζαχάροβα μίλησε για δύο κράτη στην Κύπρο. Εσείς τι κάνατε; Μήπως επιβάλατε κυρώσεις στην Τουρκία;».
Κριτική για εξωτερική πολιτική και άμυνα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανήλθε και σε ζητήματα που αφορούν την Τουρκία και τα εξοπλιστικά προγράμματα: «Μας είπατε ότι από το πρόγραμμα SAFE η Τουρκία δεν πάρει ούτε ένα ευρώ. Εμείς αυτό το κρατάμε. Γιατί αν κι αυτό είναι σαν το "η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι με τους λαθρομετανάστες", τότε θα έχετε ατυχήσει ακόμα μια φορά!».
Επίσης, υποστήριξε ότι «η Τουρκία παίρνει επενδύσεις και χρήματα χωρίς καμία υποχρέωση», ενώ για το πλεόνασμα σημείωσε ότι «είναι πλεόνασμα φορο-είσπραξης».
Αναφορά στον φράχτη του Έβρου και τα Δωδεκάνησα
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στάθηκε ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας: «Τα σύνορά μας είναι σουρωτήρι. Εκείνος ο φράχτης, αλήθεια, για τα οικόσιτα τι έγινε; Εσείς μας λέγατε ότι δεν θα περνάει ούτε κουνούπι. Σήμερα όμως στην Βύσσα μπήκαν λαθρομετανάστες».
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «άνοιξε τζαμιά στα Δωδεκάνησα και άφησε την τουρκική Ziraat Bank να δραστηριοποιείται στην περιοχή», τονίζοντας πως «οι Τούρκοι μιλούν πλέον για μειονότητα στα νησιά».
Αναφορές στα Τέμπη και την κοινωνική δικαιοσύνη
Αναφερόμενος στην υπόθεση των Τεμπών, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έστειλε πολιτική αγωγή» και πως «η υπόθεση με τα πλαστά βίντεο μένει αναπάντητη», προσθέτοντας: «Στις 30 Οκτωβρίου θα γίνει δίκη. Θα δικαστούν οι υπεύθυνοι. Αλλά για το έγκλημα στη Φοινικούντα άνοιξαν 500 κάμερες, για τα Τέμπη ακόμα ψάχνουμε».
Μήνυμα στους πολίτες
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθύνθηκε στους πολίτες: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το παρελθόν. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το μέλλον. Υπάρχουν οι φτωχοί που πεινούν και οι πλούσιοι που απομυζούν τους φτωχούς. Αλλάζουμε το μέλλον της Ελλάδας, γιατί εμείς είμαστε η σταθερά στην κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος. Η δύναμή μας είναι οι Έλληνες, όχι οι πλουτοκράτες».