Τεκμηριωμένα αιτήματα από τους αγρότες της Κορινθίας στον Τσιάρα - Τα επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι περιλαμβάνεται στα αιτήματα
Φάκελο με τεκμηριωμένα αιτήματα παρέδωσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, εκπρόσωποι των αγροτών της Κορινθίας
Εκπρόσωποι των αγροτών της Κορινθίας παρέδωσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, φάκελο με τεκμηριωμένα αιτήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Το υλικό, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία από το Υπουργείο, αποτυπώνει ξεκάθαρα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, ενώ περιλαμβάνει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία.
Διαβάστε: Αγρότες: Κλείνουν την εθνική οδό προς Αθήνα στα Μάλγαρα, τελωνεία και αερογέφυρες τις επόμενες μέρες - Συνέχεια μετά την Πρωτοχρονιά (Βίντεο)
Όπως αναφέρεται, μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται τεκμηριωμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα ενισχύσεων, διαχείρισης κινδύνων, επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, διαχείρισης υδάτων, κόστους παραγωγής και εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Οι προτάσεις βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και εμπειρία από το πεδίο, στοιχείο που ενισχύει την αξιοπιστία τους και διευκολύνει την ουσιαστική αξιολόγησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.
«Ο φάκελος που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους αγροτών της Κορινθίας αντιμετωπίζεται ως ουσιαστική συμβολή σε έναν θεσμικό διάλογο, που μπορεί να αποδώσει απτά αποτελέσματα προς όφελος των παραγωγών και της κοινωνίας», σημειώνεται.
En