«Η συμφωνία χρειάζεται,επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Ωστόσο, έχουν δει πολλά τα μάτια μου και προσωπικά, θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας”. Αυτή ήταν η χαρακτηρτιστική ατάκα του Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Mega και σημείωσε ακόμη πως «υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες- έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί- γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται ‘staff level agreement’. Στη συνέχεια θα συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup”.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της προσπάθειας για μια βιώσιμη συμφωνία: «Ο Τσίπρας ηγείται αυτής της προσπάθειας εδώ και καιρό. Θυμάστε ότι εδώ και μήνες έλεγα ότι πρέπει να μπει μπροστά ο Τσίπρας, να το πάρει πάνω του, να πολιτικοποιηθεί η διαπραγμάτευση, να φύγουμε από αυτή την υποκρισία που όλοι οι ηγέτες κρύβονται από τους τεχνοκράτες και λένε βρείτε τα. Πολλές φορές που εθεωρείτο το πράγμα ότι έχει πάει σε αδιέξοδο, ο Τσίπρας, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, επανέφερε τα πράγματα σε τροχιά. Πολλές φορές ξεκόλλησαν κόμποι και σας έχω πει μην είμαστε τόσο βιαστικοί στις κρίσεις».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα δείξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης είπε: “Δεν υπάρχει περίπτωση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για σύντομη αριστερή παρένθεση, για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για πτώση της κυβέρνησης”.