Στις πρωινές δηλώσεις του Χρήστου Χούπα, πατέρα της Ελπίδας που χάθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, απαντάει ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Χούπας υποστήριξε ότι «έχω κάνει μήνυση στον μακελάρη των Τεμπών, ή αλλιώς της ντροπής του νομού Σερρών» ενώ συμπλήρωσε: «Την κρατάει ο πρόεδρος της Βουλής στο συρτάρι, προφανώς για να σιτέψει. Την έχει από πέρσι τον Ιούνιο. Έ, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τη βγάλει. Αγοράζουν χρόνο. Προχωράμε, προχωράμε, αυτή είναι η τακτική τους».

Διαβάστε: Κακλαμάνης: "Η Κύπρος δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μόνη της" - Συναντήθηκε με Χριστοδουλίδη, Δημητρίου και τον αρχιεπίσκοπο Γεώργιο (Εικόνες)


Η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη στις δηλώσεις του Χρήστου Χούπα

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «όσον αφορά την ανακοίνωση των δικογραφιών που διαβιβάζονται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε συνέχεια δηλώσεων του κ. Χρήστου Χούπα, ενημερώνω σχετικώς:

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 32735/06.06.2025 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης, διαβιβάσθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003, «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύουν, δικογραφία η οποία αφορά στον τέως Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η δικογραφία σχηματίσθηκε κατόπιν μήνυσης των: κ.κ. Χρήστου Χούπα, Ασημίνας Γκοντούλη, Σεραφείμ Χούπα και Κωνσταντίνου Χούπα. Η δικογραφία ανακοινώθηκε κατά την ΡΛΓ΄/10.06.2025 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών. Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή στην Ειδική Γραμματεία Προέδρου Βουλής για την ενημέρωσή του, γεγονός που έχει συμβεί κατ’ επανάληψη». Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης επισυνάπτει τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου ανακοινώθηκε η σχετική δικογραφία.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ