Για την επιστολή που απέστειλαν οι πέντε βουλευτές της ΝΔ, αλλά και για ζητήματα της επικαιρότητας, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/04) ο Βασίλης Κόκκαλης. Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε αρχικά στην επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ, λέγοντας τα εξής: «Οι πέντε βουλευτές είπαν με κομψό τρόπο αυτό το οποίο λέει η πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι το επιτελικό κράτος  έτσι όπως το έφτιαξαν γέννησε διαφθορά, αδικία και ανισότητα. Πάντα υπήρχαν φαινόμενα διαφθοράς αλλά τα φαινόμενα διαφθοράς πολλαπλασιάστηκαν και τα σκάνδαλα είναι δεδομένα από το επιτελικό κράτος και από το μοντέλο διακυβέρνησης».


Διαβάστε: Αμηχανία σε Αμαλίας και Κουμουνδούρου για τα επόμενα βήματα μέχρι τις κάλπες - Πώς σχολίασαν το ρεπορτάζ για το τηλεφώνημα Φάμελλου σε Τσίπρα - Πότε μετατίθεται η συνάντηση


Βασίλης Κόκκαλης: Τι είπε για την επιστολή των "5" της ΝΔ

Ερωτηθείς αν συντάσσεται με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, ο κ. Κόκκαλης τάχθηκε υπέρ της πρότασης, προσθέτοντας πως «θεωρώ ότι θα βρεθούν οι 120 και θα είναι σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση αν πει όχι.

Σχετικά με την απορριπτική διάταξη του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Κόκκαλης είπε τα εξής:Είναι παράδοξο δικαστές να καλούν συνάδελφους τους για περαιτέρω έρευνα και αυτή η έρευνα να μην γίνεται. Απέρριψε με διάταξη ο Εισαγγελέας την παραγγελία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου χωρίς να εξετάσει μάρτυρες και χωρίς να εξετάσει  αυτά που είπε ο κ. Κεσσές. Αν κατατίθονταν τα στοιχεία και αν  καλούσε μάρτυρες μετά έπρεπε αναγκαστικά να προχωρήσει η έρευνα νομικά. Προφανώς υπάρχει ένα πέπλο προστασίας της κυβέρνησης  από τον Άρειο Πάγο», ανέφερε.


"Από την εξεταστική μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία"

Συνεχίζοντας, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει οριστική ταφόπλακα νομικά εγώ ελπίζω ότι η εξεταστική θα συσταθεί, θα βρεθούνε οι 120. Η κυβέρνηση θα πέσει σε αντιφάσεις αν την μπλοκάρει για λόγους εθνικής άμυνας, μέχρι τώρα μας έλεγε ότι είναι μια υπόθεση μεταξύ ιδιωτών δεν ασχολούμαστε εμείς ασχολείται η Δικαιοσύνη, αν τώρα πει ότι «την μπλοκάρω για λόγους εθνικής ασφάλειας» σημαίνει ότι ή τώρα ή τότε λέει ψέματα. Από την εξεταστική μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία άρα η υπόθεση μπορεί προς ώρας να έκλεισε, μπορεί να έχουν παραγραφεί κάποια αδικήματα αλλά ουσιαστική νομική ταφόπλακα δεν μπήκε και δεν μπορεί να μπει», είπε.


Κόκκαλης για το περιστατικό με τον 89χρονο: "Υπήρχε κενό ασφαλείας στα Δικαστήρια"

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές διαχειρίστηκαν το περιστατικό με τον 89χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε άτομα στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Εφετείο το πρωί της Τρίτης (28/04), ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «υπήρχε κενό ασφαλείας στα Δικαστήρια άρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζει με το δόγμα νόμος και τάξη γιατί υπάρχει θέμα στην ασφάλεια του πολίτη».


"Σε θετική, προς ώρας, κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα"

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως θα εκφράσει τις προθέσεις του όταν ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση του κόμματος. «Την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα την βλέπω σε θετική προς ώρας κατεύθυνση, περιμένω να δω το αφήγημα και την πρόταση διακυβέρνησης», πρόσθεσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιεστεί πάρα πολύ αλλά είναι η ώρα των αποφάσεων για όλους μας όταν ο κ. Τσίπρας εξαγγείλει το κόμμα», ανέφερε στη συνέχεια.


Τι είπε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τέλος, μιλώντας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Κόκκαλης γνωστοποίησε ότι «από εβδομάδα θα κατατεθεί το αίτημα προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Λιβανό και για την κυρία Αραμπατζή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιθανότατα και με άλλο κόμμα. Πιθανότατα με την Νέα Αριστερά», κατέληξε.