Του Γιώργου Σιαδήμα

Με τη διαπραγμάτευση να είναι στην κόψη του ξυραφιού η ΝΔ, περιμένει ακόμα απάντηση στο αίτημα για τη μεγάλη συνεννόηση που έχει απευθύνει στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρόταση του για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο αφού πέρα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος ποντάρει στο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο με στόχο βέβαια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

" Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ. " Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες του. Και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν μας απάντησαν ακόμα…" τονίζει ο ίδιος και προσθέτει πως η πρόταση ισχύει για όλους όσους θέλουν για την Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Πάντως η Συγγρού ποντάρει και στο κίνημα της πλατείας " Μένουμε Ευρώπη " όπου για ακόμη μια φορά χθες πλημμύρισε το Σύνταγμα. Εξάλλου η ΝΔ στηρίζει την συγκεκριμένη κίνηση υπογείως ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η Συγγρού έδωσε οδηγίες στους γαλάζιους βουλευτές.

" Καμία δήλωση στα μέσα ενημέρωσης " ήταν το μήνυμα του  γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Πλακιωτάκη προς όλους τους συναδέλφους του, μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις βουλευτών στην συγκέντρωση της Παρασκευής. Αφού δημιούργησαν ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς να καλούν λόγο ότι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για προσωπική προβολή.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση η Συγγρού είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, ενημερώνεται και ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.