Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία, η οποία πάντως θα πρέπει να είναι βιώσιμη για να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά, τόνισε ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Τρίτης.

Ο κύριος Τσακαλώτος επεσήμανε πως η συμφωνία στο σύνολό της δεν είναι υφεσιακή, αν και παραδέχθηκε πως περιέχει κάποια μέτρα που όντως είναι υφεσιακού χαρακτήρα. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, ο κύριος Τσακαλώτος απάντησε πως το ζήτημα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία. 
Ερωτώμενος σχετικά με την πληρωμή του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ο Έλληνας υπουργός απάντησε ότι μια συμφωνία θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις. 

Η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη μάχη για δικαιότερη κατανομή του βάρους, επεσήμανε ο κύριος Τσακαλώτος και τόνισε πως ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξει λύση για το χρέος, καθώς όλα βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. 

«Συνιστώ ψυχραιμία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι πρέπει να έχουν άποψη», αλλά μόνο αφού δουν την συμφωνία στο σύνολό της, «ακόμα κι εγώ δεν έχω άποψη για την συμφωνία αυτή τη στιγμή», επεσήμανε.