Της Ελένης Καλογεροπούλου

Θα προσωποποιήσει  τις επόμενες μέρες  το δίλημμα που έβαλε  ο Αλέξης Τσίπρας όταν απαντώντας στο τι θα κάνει εάν στο δημοψήφισμα   της Κυριακής υπερισχύσει το ναι  ο ίδιος είπε ότι  να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα πάει σε εκλογές και εάν τις χάσει  τα σκληρά μέτρα που ζητάνε οι δανειστές και οι εταίροι θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Την κυβέρνηση Σαμαρά  και Παπαδήμου λοιπόν  , τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και όλα τα μνημονιακά πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο τα τελευταία χρόνια θα ανασύρει  και θα φέρει στο προσκήνιο ο πρωθυπουργό προκειμένου να αφυπνίσει τις μνήμες των πολιτών. Θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να επαναφέρει στο προσκήνιο  τις εποχές που οι δανειστές έστελναν την συμφωνία γραμμένη στα αγγλικά χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση ενώ θα υπενθυμίσει τα όσα πέρασαν οι έλληνες πολίτες από τις συμφωνίες που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή συνέντευξη στην  ΕΡΤ κρίθηκε από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ιδιαίτερα ικανοποιητική αφού ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε με λεπτομέρειες το τι διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες όλες το προηγούμενο διάστημα ενώ ξεκαθάρισε με σαφήνεια τι θα κάνει στην περίπτωση που επικρατήσει το ναι.

Η κυβέρνηση περιμένει ωστόσο ακόμα « μεγαλύτερη επίθεση από      τους Ευρωπαίους αλλά και από την εσωτερική τρόικα «δεδομένου ότι από χθες ξεκίνησε επικοινωνιακή καταιγίδα η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί    το Σάββατο το απόγευμα.