ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος "έφαγε" τον Νίκο Παππά από Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο - Τέλος ο Ζαχαριάδης από εκπρόσωπος Τύπου
Ραγδαίες οι εξελίξεις
Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τον Νίκο Παππά και τον Κώστα Ζαχαριάδη. Ποιοι οι διάδοχοί τους
Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά και το μήνυμα στους βουλευτές
Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Νίκος Παππάς, λέγοντας πως ευχαριστεί για τη συνεργασία του τον πρόεδρο και τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ είπε πως είναι στη διάθεση των νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τόσο εκείνος όσο και το γραφείο του. Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραιτηθούν πριν από το τέλος της θητείας αυτής της Βουλής.
Το παρασκήνιο της ρήξης Φάμελλου - Παππά
Πάντως η απομάκρυνση έμοιαζε προδιαγεγραμμένη, καθώς ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δεν σταματά δημοσίως να επικρίνει τις επιλογές Φάμελλου. Μάλιστα, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά 90,1» μπορεί να είπε ότι «δεν τίθεται θέμα μομφής στον Σωκράτη Φάμελλο», ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πως «υπάρχει όμως μεγάλη ανάγκη ο ίδιος να πει πώς καταλαβαίνει τον ρόλο του από εδώ και πέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη δήλωση την έκανε μία ώρα μετά την τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΕΛΑΣ, δεν μπορεί κανένας να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Υποστήριξε δε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την ΕΛΑΣ έχει κενά και δεν φαίνεται να είναι εφαρμόσιμη, ενώ ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των επαφών.
"Διαζύγιο" κοινή συναινέσει με τον Κώστα Ζαχαριάδη
Παράλληλα, όπως έγραψε νωρίτερα, η Ελένη Καλογεροπούλου, ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε και την απομάκρυνση από εκπρόσωπο Τύπου και του Κώστα Ζαχαριάδη. Σύμφωνα δε με τα Παραπολιτικά 90,1, λέγεται ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε ήδη συντάξει την επιστολή παραίτησής και περίμενε την ανακοίνωση του Σωκράτη Φάμελλου για να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση. Το «διαζύγιο» φέρεται να χαρακτηρίζεται κοινή συναινέσει από κύκλους που πρόσκεινται τόσο στον Σωκράτη Φάμελλο όσο και στον Κώστα Ζαχαριάδη. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της συμπόρευσης με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Σωκράτης Φάμελλος εμφανίστηκε, πάντως, χθες να επιμένει ότι η στρατηγική επιλογή του κόμματος παραμένει η συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου. Η τοποθέτηση αυτή όπως και η αποδοκιμασία όσων στελεχών επιθυμούν μεμονωμένα να κατευθυνθούν προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δημιούργησαν πολλά ερωτήματα για την τακτική που ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται με κόμματα. Πολλοί, μάλιστα, αναρωτιούνται τι ακριβώς επιδιώκει και επιμένει σε αυτή τη θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει, κάποιο ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων.
En