Δούκας στα Παραπολιτικά 90,1: "Πολιτική αλλαγή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει, δεν πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο της πρώτης θέσης" (Βίντεο)
Ολόκληρη η συνέντευξή του
Όσα είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας και την πρωτοβουλία της ΤΕΧΑΝ και του ομίλου NextStep Media - Οι απαντήσεις στα σχόλια γύρω από το ΠΑΣΟΚ
«Πολιτική αλλαγή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν πρέπει να αλλάξουμε σε καμία περίπτωση τον στόχο της πρώτης θέσης γιατί αν λες ότι "δεν πάω για την πρώτη θέση" τότε πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείς ακόμα πιο χαμηλά», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή. Σημείωσε ότι η ΝΔ θα ήθελε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι εκφράζουμε μια προσέγγιση η οποία είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Εμείς λέμε ότι η σταθερότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ». Όσον αφορά τις δολοφονικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι η «βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία και πρέπει όλες αυτές τις δράσεις να τις καταδικάζουμε με τον πιο κάθετο και τον πιο σκληρό τρόπο».
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Έχουν ελεγχθεί και τα άλλα κτήρια, νομίζω ότι τα πράγματα μάλλον είναι καλά στα γύρω κτήρια. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία και πρέπει όλες αυτές τις δράσεις να τις καταδικάζουμε με τον πιο κάθετο και τον πιο σκληρό τρόπο γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε απίστευτες καταστροφές και σε δολοφονίες. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη για την μητέρα της.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Πρέπει να έχουμε ακόμα περισσότερη ορμή και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον δημόσιο λόγο μας, να είμαστε πολύ πιο καθαροί στα θέματα τα οποία θέτουμε. Για παράδειγμα να κρατήσουμε σταθερή τη θέση μας καμία συγκυβέρνηση με την ΝΔ, το θέμα της πολιτικής αλλαγής για την αλλαγή πολιτικής και να βάζουμε τα θέματα τα κοινωνικά. Βλέπω πια ότι οι ανισότητες είναι τρομακτικές και ο κόσμος έχει πρόβλημα να τα βγάλει πέρα.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Θα το ήθελε πάρα πολύ η ΝΔ αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι εκφράζουμε μια προσέγγιση η οποία είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Εμείς λέμε ότι η σταθερότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολύ καθαρό πρόγραμμα.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Πολιτική αλλαγή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν πρέπει να αλλάξουμε σε καμία περίπτωση τον στόχο της πρώτης θέσης διότι μετά μπαίνουμε σε μια δύσκολη συγκυρία γιατί αν λες ότι δεν πάω για την πρώτη θέση τότε πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείς ακόμα πιο χαμηλά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Χάρης Δούκας: Ολόκληρη η συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1
Αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο της Αθήνας
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: 8 εκατομμύρια τουρίστες θα έχει φέτος η Αθήνα. Πρώτος προορισμός σε όλη τη χώρα είναι πια η Αθήνα. Δεν είναι στάση για τα νησιά, μένους 3,5 μέρες μέσο όρο και αυτή την περίοδο έχουμε καθημερινά πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες. Είναι η πιο δύσκολη περίοδος από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο γιατί είναι και οι Αθηναίοι και οι τουρίστες και πιέζονται πάρα πολύ οι υποδομές, πιεζόμαστε κι εμείς αλλά θα τα καταφέρουμε.Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας και την πρωτοβουλία της ΤΕΧΑΝ και του ομίλου NextStep Media
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Σπουδαία δράση κατά της σακούλας, κατά του πλαστικού. Το σκουπίδι έχει αξία, είναι και ανταποδοτική η ανακύκλωση. 1€ 33 τεμάχια, είναι πολύ μεγάλη η φτώχια στην πόλη μας άρα το κάθε ευρώ μετράει άρα είναι πάρα πολύ σημαντική η ανταπόδοση και πιστεύω ότι η ανακύκλωση είναι κλειδί για όλα αυτά τα οποία συζητάμε για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σχετικά με την πτώση της πολυκατοικία στα Πετράλωνα
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Πήραμε έκτακτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τους δώσουμε μια βοήθεια 3000€. Έχω έρθει σε επικοινωνία με την AirBNB θα τους φιλοξενήσουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προσωρινά μέχρι να δούνε τι μπορούνε να κάνουνε. Πρέπει και η πολιτεία να εμφανιστεί κάποια στιγμή και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια γιατί θα μπλέξουν σε μια σειρά από δικαστικούς αγώνες με ασφαλιστικές εταιρείες οπότε εμείς είμαστε εδώ και βοηθάμε στην πρώτη ανακούφιση αλλά πρέπει και η πολιτεία να δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της.Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Έχουν ελεγχθεί και τα άλλα κτήρια, νομίζω ότι τα πράγματα μάλλον είναι καλά στα γύρω κτήρια. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Το καταδικάζουμε. Η βία δεν έχει καμία θέση στην δημοκρατία όλοι καταδικάζουμε και ταυτόχρονα πρέπει να πούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που όλοι καταδικάζουμε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την δολοφονική δράση για μικροπολιτικούς στόχους.Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία και πρέπει όλες αυτές τις δράσεις να τις καταδικάζουμε με τον πιο κάθετο και τον πιο σκληρό τρόπο γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε απίστευτες καταστροφές και σε δολοφονίες. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη για την μητέρα της.
Σχετικά με τον απεργό πείνας για τα Προσφυγικά
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, είναι στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ. Ελπίζουμε ο άνθρωπος αυτός να διασωθεί και να δούμε και τι θα γίνει με την κοινότητα των Προσφυγικών. Να υπάρξει ένας διάλογος, να αποσυμφορήσουμε την κατάσταση και να μπορέσουμε όλοι να ομονοήσουμε.Για τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι είμαστε σε μια συγκυρία που πιέζει πάρα πολύ τον δικό μας χώρο όμως πρέπει να συνεχίσουμε πολύ σκληρά τον αγώνα μας με δύναμη, με πάθος να κρατήσουμε την θετική μας ενέργεια και να παλέψουμε. Υπάρχει χρόνος να ανατρέψουμε την κατάσταση.Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Πρέπει να έχουμε ακόμα περισσότερη ορμή και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον δημόσιο λόγο μας, να είμαστε πολύ πιο καθαροί στα θέματα τα οποία θέτουμε. Για παράδειγμα να κρατήσουμε σταθερή τη θέση μας καμία συγκυβέρνηση με την ΝΔ, το θέμα της πολιτικής αλλαγής για την αλλαγή πολιτικής και να βάζουμε τα θέματα τα κοινωνικά. Βλέπω πια ότι οι ανισότητες είναι τρομακτικές και ο κόσμος έχει πρόβλημα να τα βγάλει πέρα.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Θα το ήθελε πάρα πολύ η ΝΔ αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι εκφράζουμε μια προσέγγιση η οποία είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Εμείς λέμε ότι η σταθερότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πολύ καθαρό πρόγραμμα.
Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Πολιτική αλλαγή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν πρέπει να αλλάξουμε σε καμία περίπτωση τον στόχο της πρώτης θέσης διότι μετά μπαίνουμε σε μια δύσκολη συγκυρία γιατί αν λες ότι δεν πάω για την πρώτη θέση τότε πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείς ακόμα πιο χαμηλά.
En