«Ο κ. Δούκας με τις δηλώσεις του έριξε το μπαλάκι στον κ. Ανδρουλάκη κι αυτό που μένει ως αίσθηση είναι ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει αν θα κάνει μονομέτωπο προς την Αριστερά ή θα συνεχίσει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τη ΝΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Γιώργος Μπαλατσούκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Διαβάστε: Χάρης Δούκας: Επιμένει για διάλογο και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ στις εκλογές (Βίντεο)


Μπαλατσούκας για ΕΛΑΣ στα Παραπολιτικά 90,1: "Θέλουμε να προκαλέσουμε ένα σοκ δημοκρατίας και εντιμότητας

Αναλυτικότερα, ο κ. Μπαλατσούκας μίλησε την Τρίτη (2/6) στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη, και αναφερόμενος αρχικά στις δημοσκοπήσεις για την ΕΛΑΣ είπε: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις αναδιατάξεις που έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό, τις σεισμικές δονήσεις, η ίδρυση της ΕΛΑΣ. Για μας είναι μια αρχική ικανοποιητική καταγραφή. Ωστόσο, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις, μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινωνική πανστρατιά, για να δημιουργηθεί ξανά από την αρχή η μεγάλη νικηφόρα προοδευτική παράταξη στη χώρα». Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς δεν ζητάμε μόνο μια πολιτική αλλαγή, ζητάμε και αλλαγή πολιτικής. Θέλουμε να προκαλέσουμε ένα σοκ δημοκρατίας και εντιμότητας, που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τον λαό».

Συμπλήρωσε δε ότι «η δική μας ευθύνη για δουλειά είναι να απευθυνθούμε στα 3/4 του ελληνικού λαού και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική προγραμματική και πολιτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στις ρίζες, στο ιστορικό βάθος και τις αξίες της Αριστεράς, δηλαδή όλων των ανθρώπων που είναι ανοιχτόμυαλοι, πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, αισθάνονται ότι χρειάζονται μια αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας και είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι από το 2023 δεν έχει υπάρξει μια τέτοια δύναμη που να μπορεί να δημιουργήσει την ελπίδα ενός σοβαρού προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης. Και νομίζω ότι σε αυτό η δική μας ευθύνη είναι να μιλήσουμε ξεκάθαρα, με έναν λόγο σύγχρονο, προοδευτικό και ρεαλιστικό για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επταετής διακυβέρνηση της ΝΔ».


Το σχόλιο για τον Δούκα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για διάλογο και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Μπαλατσούκας είπε: «Ο κ. Δούκας με τις δηλώσεις του έριξε το μπαλάκι στον κ. Ανδρουλάκη κι αυτό που μένει ως αίσθηση είναι ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει αν θα κάνει μονομέτωπο προς την Αριστερά ή θα συνεχίσει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τη ΝΔ, στρατηγική με την οποία εμείς διαφωνούμε πλήρως».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) δεν παρέλειψε να προσθέσει: «Ο Αλ.Τσίπρας ήδη έχει σηματοδοτήσει με το παράδειγμά του την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής δύναμης, που θα μιλήσει με σημερινούς όρους, κυρίως όμως θα σέβεται τους ιστορικούς αγώνες της Αριστεράς, αλλά καταλαβαίνει ποιο είναι το παρόν και ποιο είναι το μέλλον που χρειάζονται οι Έλληνες. Σε αυτό το προσκλητήριο δεν υπάρχουν ούτε θέσεις ρεζερβέ ούτε προ-κρατήσεις, υπάρχει όμως μια ισότητα στην αφετηρία για κάθε πολίτη, που περιμένει επιτέλους να δει μια σοβαρή εναλλακτική μετά τα επτά χρόνια αυτής της διακυβέρνησης».