Έντονοι εξακολουθούν να είναι οι ενδοκυβερνητικοί και εσωκομματικοί κραδασμοί στην κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση για την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις τοποθετήσεις των βουλευτών με τον πρωθυπουργό από νωρίς να ξεκαθαρίζει πως εάν κατά την ψηφοφορία χάσει την δεδηλωμένη, δεν πρόκειται να συνεχίσει. Ο προβληματισμός είναι έντονος και ήδη διαρρέεται ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει τις παραιτήσεις  όσων καταψηφίσουν την πρόταση στην αποψινή ψηφοφορία. 

Από τους 162 βουλευτές της  συγκυβέρνησης  149 του ΣΥΡΙΖΑ  και 13 των ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει οι πρώτες διαρροές.

Οι φήμες από το πρωί ήθελαν την  λαφαζανική πτέρυγα να  βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση με την ομάδα των λαφαζανικών να κορυφώνει την αντίδρασή της με κείμενο δυσπιστίας που έστειλε στον πρωθυπουργό αμφισβητώντας τα μέτρα που περιέχει η κυβερνητική πρόταση. Το κείμενο συνυπογράφουν οι βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος Την ίδια ώρα η Ραχή Μακρή κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών «είπε» το πρώτο ξεκάθαρο όχι στην ψήφιση της συμφωνίας. Σε δηλώσεις τους επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σκληρές τοποθετήσεις, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Μητρόπουλος

«Απρόθυμοι» να υπερψηφίσουν εμφανίζονται και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε αριστερές συνιστώσες. Πρόκειται για πέντε της ΚΟΕ, τους Δημήτρη Κοδέλα, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Κυριακάκης (ΚΟΕ), δύο της ΔΕΑ, τις Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξουν οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιάννης Σταθάς και η Θεοδώρα Τζάκρη.