Ο αρθρογράφος του κειμένου σχολιάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή την Πέμπτη,  αναφέροντας πως αντί οι Έλληνες να κλαίνε χαρακτηρίζοντας ως «προδοσία» την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στην πραγματικότητα επτά στους δέκα Έλληνες υπέκυψαν στο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρώντας ότι αυτό είναι το σωστό που έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ανάλογος είναι και ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός παρά το γεγονός πως ανακοίνωσε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί να συμφωνήσει σε τόσο σκληρά μέτρα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε μια ακόμα χειρότερη συμφωνία.

Οι ψηφοφόροι της ελληνικής κυβέρνησης που ζητάνε σταθερότητα, περιμένουν με αγωνία πολλά περισσότερα πράγματα, όπως η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και η έγκριση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Ελπίζουν επίσης, πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ταράξει ακόμα περισσότερα τα νερά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τον Economist, η ευφορία που έφερε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου έχει δώσει τη θέση της στην κούραση. Μετά από μία παραλίγο σύγκρουση, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν παραιτηθεί, ενώ και ο Τσίπρας είναι πια πιο συγκαταβατικός και προσφωνεί πλέον τους πιστωτές, «εταίρους» ενώ παραδέχτηκε ότι ο

Ο κ. Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, σχολιάζει ο Economist. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση, η ανεργία αυξάνεται και η ύφεση σίγουρα θα βαθύνει και κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το φάντασμα του Grexit έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Το δημοσίευμα καταλήγει, λέγοντας πως ακόμα και αν ο ίδιος συμπεριφερθεί άψογα και ένα Grexit πάψει να υπάρχει στον ορίζοντα, φαίνεται δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των (βόρειο) Ευρωπαίων γειτόνων της.