Μάρδας: Η Βουλή πρέπει να προσέξει το κόστος «γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας»
<p>Αδειάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, την Πρόεδρο της Βουλής για τις σπάταλες επιλογές της μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1</p>
Πιθανό χαρακτήρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το Γιώργο Λυκουρέντζο το ενδεχόμενο grexit ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής που κάνει λόγο για ζήτημα χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.
«Τα πάντα είναι πιθανά από τη στιγμή που υφίσταται το οτιδήποτε ως ιδέα, ως σκέψη και ως υπόθεση εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.
Επιτέθηκε ταυτόχρονα σε όσους υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή λέγοντας πως «ακούγονται θέσεις αλλά το ζήτημα είναι ποια πολιτική θα ακολουθηθεί».
Λάβρος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και κατά της Επιτροπής Αλήθειας του δημόσιου χρέους.
Ο αναπλητωτής υπουργός χαρακτήρισε την Επιτροπή ως «εκδήλωση» και σημείωσε πως τα συμπεράσματά της έχουν επιστημονικό αλλά όχι πολιτικό ενδιαφέρον.
«Έχουμε κι εμείς στοιχεία για τα θέματα χρέους, δεν χρειαζόταν να γίνει αυτή η συνάντηση στη Βουλή» είπε.
Επικριτικός και από του βήματος της Βουλής
Σε προφανές «άδειασμα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου τόσο για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος όσο και για τη λειτουργία της επιτροπής αυτή καθ' αυτή προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας και το εάν το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί ότι το χρέος είναι παράνομο ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι τα όποια συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος δεν σημαίνει ότι είναι και συμπεράσματα της κυβέρνησης.
Παράλληλα ανέφερε με νόημα ότι θα πρέπει να προσεχθεί το οικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων αυτών (των επιτροπών) αν και αναγνώρισε ότι η Βουλή έχει τον κανονισμό της και μπορεί να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».
Ο κ. Μάρδας «κάρφωσε» την κυρία Κωνσταντοπούλου και για τους όρους που χρησιμοποιούνται στο πόρισμα λέγοντας ότι «στην Ελλάδα το επονείδιστο και το επαθχές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε».