Έντονες επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, κατηγορώντας τον για σειρά λάνθασμένων αποφάσεων, υποστήριζοντας μάλιστα ότι έπαιξε τη χώρα στα ζάρια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ενέταξε στις λανθασμένες αυτές αποφάσεις το μισό υπουργικό συμβούλιο, τους πρόεδρους των επιτροπών της Βουλής, και την Πρόεδρο της Βουλής.
«Επιπροσθέτως, έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, διπλασίασε το κόστος της συμφωνίας στα 86 δισ. ευρώ και έκλεισε τις τράπεζες» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι η μόνη σωστή απόφαση που πήρε ήταν να υπογράψει τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα.

Ανέφερε ακόμη πως τα ψέμματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και των προγραμματικών δηλώσεων είναι αυτά που μας έφεραν ως εδώ.
«Ο κ. Τσίπρας φώναζε ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο και μας κλέβουν, χρεώνοντάς μας διπλά για ανταλλακτικά και service. Αυτό το αυτοκίνητο το πήρε και το τράκαρε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χ. Θεοχάρης τόνισε πως ακόμα και αυτά που παρουσιάζονται ως επιτυχίες της απελθούσας κυβέρνησης, όπως η μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα, είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα της ανικανότητάς της και της ύφεσης που έφερε με τα capital controls. 

«Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα γκρεμίζοντας τα πάντα, όντας συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό σκηνικό, υπογράμμισε ότι το Ποτάμι διεκδικεί «μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που μπορούν να δώσουν ευρωπαϊκή προοπτική στον τόπο. Μια κυβέρνηση που θα μπορεί να κάνει δύο πράγματα: 1. Να ολοκληρώσει καλύτερα τη συμφωνία και 2. Να μπορεί να φέρει εναλλακτικές ισοδύναμες προτάσεις με φαντασία προς αντικατάσταση των δύσκολων μέτρων. Μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε επιλογές προσώπων με αξιοκρατία εκτός κομματικού σωλήνα, σε πλήρη αντίθεση με τους άεργους υπουργούς της απελθούσας κυβέρνησης, οι οποίοι ούτε με αυτήν την ιδιότητα πέτυχαν να βάλουν ένσημα. Εμείς βάζαμε και θα βάζουμε τη χώρα μπροστά και πάνω από το κομματικό συμφέρον».

Κλείνοντας ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως η κρίση δεν ξεκίνησε με τα μνημόνια.

Όπως είπε, ακόμα και πριν από αυτά οι νέοι έκαναν 18 χρόνια να τελειώσουν με την εκπαίδευσή τους και άλλα τόσα για να βρουν την πρώτη τους εργασία.
«Πρέπει να υπάρξει εθνικός στόχος να τελειώσει επιτέλους το μνημόνιο και ο μόνος τρόπος για αυτό είναι η έξοδος στις αγορές» σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι ακόμα και στο σενάριο της δραχμής θα απαιτηθεί μνημόνιο καθώς η χώρα θα έχει δανειακές ανάγκες.