Ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, αποκαλύπτει ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας!

Η απάντηση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ προκάλεσε σοκ, δεδομένου ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου "πήζουν" από τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα λιμάνια της Κω και της Μυτιλήνης να είναι άθλιες, τόσο για τους μετανάστες που δραπέτευσαν από τη δίνη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όσο και για τους κατοίκους και τους τουρίστες των Δωδεκανήσων!

Η αεργία του Αλέξη Τσίπρα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος ανέφερε: "Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα στην αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών δεν έχει τέλος. Σε ώρες που τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βούλιαζαν και συνεχίζουν να βουλιάζουν από την εισροή προσφύγων και παράτυπων μεταναστών δεν κατέθεσε καν αίτημα για την Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας".

Απαντώντας στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη μετανάστευση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι, τόσο ο απερχόμενος πρωθυπουργός, όσο και η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν έείχαν ζητήσει ποτέ την ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα των προσφύγων, όπως και κανένα επίσημο αίτημα αρωγής στην ΕΕ.