ΣΥΡΙΖΑ: Επικεφαλής στο Επικρατείας ο Τσακαλώτος
<p>Οριστική αποχώρηση του Α.Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια, "καραμπόλα" στην Β' Αθήνας</p>
Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου
Με την πλήρη δικαίωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, την τοποθέτηση κορυφαίων υπουργών σε κρίσιμες για τον ΣΥΡΙΖΑ περιφέρειες και την οριστική – δεν θα είναι ούτε καν στην τιμητική, τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας Αττικής- αποχώρηση του του Αλέξη Μητρόπουλου, ολοκλήρωσε τις εργασίες η Επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος.
Έτσι, οι βασικές αποφάσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του τέως υπουργού Ε. Τσακαλώτου ως επικεφαλής στο Επικρατείας, τον τέως Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης επικεφαλής στη Β’ Αθήνας, τον Α.Μπαλτά στην Περιφέρεια Αττικής και τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά στην Βοιωτία και τον Γ.Κατρούγκαλο επικεφαλής στη Μεσσηνία.
Πληροφορίες αναφερουν ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την τοποθέτηση Δραγασάκη στο Επικρατείας και τον Π.Κορουμπλη στην Β’Αθηνας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και έτσι τελικά επελέγη η λύση Τσακαλώτου για το Επικρατείας. Τελικά, ο κ Κουρουμπλής θα τοποθετηθεί 2ος στην Β’ Αθήνας.
En