«Ψήφισε ένα κόμμα που δεν πιστεύει στην παντοκρατορία των κομμάτων. Δεν έχει ανοίξει γραφεία σε όλα την Ελλάδα. Δεν έχει πάρει δάνεια από τις τράπεζες. Δεν έχει φοιτητική παράταξη, παρότι έχει χιλιάδες νέους εθελοντές. Δεν έχει επαγγελματίες πολιτικούς. Δεν έχει αποσπάσει τους δεκάδες υπαλλήλους που του δίνει δικαίωμα ο νόμος. Εν ολίγοις είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να συνεχίσει την αμαρτωλή παράδοση των ελληνικών κομμάτων. Αν θες Ποτάμι στην κυβέρνηση, ψήφισε Ποτάμι». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω συνέντευξής του στο Πρώτο Θέμα.
 
Όπως λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού «ο στόχος δεν είναι τα υπουργεία, αλλά να περιορίσουμε την αυθαιρεσία των κομμάτων εξουσίας και να βγει η δημιουργική Ελλάδα μπροστά». «Εκεί πρέπει να αναζητήσουμε τους υπουργούς. Και εμείς τους έχουμε βρει» συνεχίζει και προσθέτει: «άλλωστε η πορεία μας όλους αυτούς τους μήνες απέδειξε και στους πιο δύσπιστους, ότι το Ποτάμι δεν είναι ο Σταύρος. Το Ποτάμι είναι όλοι αυτοί που λένε μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα χωρίς να την γκρεμίσουμε». Συμπληρώνει ακόμη ότι το Ποτάμι προσβλέπει σ’ ένα ποσοστό που θα φοβίσει τα δύο κόμματα εξουσίας και εξηγεί ότι «μόνο αν δουν ότι είμαστε σε ανοδική τάση θα μας ακούσουν. Αλλιώτικα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα μας φωνάξουν το πολύ πολύ να τσοντάρουμε 5-10 έδρες για να κάνουν κυβέρνηση όπως παλιά».
 
Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι το Ποτάμι λέει «όχι» σε νέες εκλογές και «ναι» στις συνεργασίες και στους μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς, ενώ σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο αναφέρει: «φοβάμαι ότι ήταν η προεκλογική περίοδος της σύγκρουσης των μηδενικών». «Η χώρα από τη Δευτέρα πρέπει να κάνει μια τιτάνια προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της και αντί να συζητάμε γι’ αυτό, αντί να μαλώνουμε για τις λύσεις, συζητάμε για το ντεκόρ», σχολιάζει.
 
Τέλος, εξηγεί ότι «την Κυριακή θα πρέπει τα κόμματα που ψήφισαν τη συμφωνία να δεσμευτούν σε τρία πράγματα. Ότι δε θα έχουμε ξανά εκλογές. Ότι δε θα βγουν οι μισοί στον δρόμο να πυροβολούν τους άλλους μισούς. Και ότι όλοι μαζί θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα εμπεριέχει διορθώσεις στο τελευταίο μνημόνιο – ενίσχυση των χαμένων των τριών μνημονίων και μεγάλες αλλαγές που θα απελευθερώνουν την οικονομία και θα βάζουν σε νέα βάση την παραγωγή στη χώρα μας».