Oι "πονοκέφαλοι" του Καμμένου με το "καλημέρα" της νέας Κυβέρνησης
<p>Αντιμέτωπος με εσωκομματικές γκρίνιες ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ</p>
Με το "καλημέρα" της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , ο αρχηγός του κόμματος Πάνος Καμμένος, ήρθε αντιμέτωπος με τον πρώτο μεγάλο πονοκέφαλο. Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, έφερε στο φως πληθώρα διαδικτυακών παρεμβάσεων του από το πρόσφατο παρελθόν, όπου μεταξύ άλλων εκφράζει μισσαλόδοξες , ρατσιστικές και ακραίες θέσεις. Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα παραληρηματικά tweet του νέου υπουργού, σε συνδυασμό με την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έφερε τον Πάνο Καμμένο, μπροστά στην πρώτη μεγάλη μετεκλογική κρίση , πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες από την ορκωμοσία. Το τηλεφώνημα το βράδυ της Τετάρτης του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά το οποίο του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την επιλογή αυτή, έφερε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, όπου μέσω twitter παραίτησε ουσιαστικά τον υπουργό. Και πράγματι λίγη ώρα μετά ο Δημήτρης Καμμένος, υπέβαλε επισήμως την παραίτηση του, σπάζοντας το ρεκόρ, καθώς έμεινε υπουργός για μόλις 12 ώρες.
Πυρά από Νικολόπουλο και Ξουλίδου
Αυτός δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για τον πρόεδρο Καμμένο. Ο Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, με επιστολή του στον πρόεδρο , άνοιξε πυρ, ζητώντας τον λόγο γιατί δεν συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Η αναφορά του Αχαιού βουλευτή είναι σαφής , προτείνοντας «να συγκληθεί εντός της ημέρας η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, ώστε να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σταυρούλα Ξουλίδου, που μετά τον σάλο με τον Δημήτρη Καμμένου, δεν κάλυψε τον πρόεδρο της , δηλώνοντας πως «ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπρεπε να γνωρίζει τα πεπραγμένα του Δημήτρη Καμμένου, ήταν γνωστές οι απόψεις που είχε εκφράσει στο twitter». Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η ίδια δεν περιλαμβάνεται στην Κυβέρνηση τόνισε πως «περιμένει μια εξήγηση από τον Πάνο Καμμένο για την μην συμμετοχή της στο Κυβερνητικό σχήμα», καθώς ο Καμμένος είχε δηλώσει μετά την παράλειψη της να καταθέσει τα δικαιολογητικά για την συμμετοχή της στις εκλογές, πως θα την υπουργοποιήσει, αν μπουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, κάτι που τελικά δεν έγινε.
«Δια πυρός και σιδήρου»
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος , βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίση. Από το Φεβρουάριο του 2012 όπου και ιδρύθηκαν οι ΑΝΕΛ , μέχρι και σήμερα το νεοπαγές κόμμα έχει περάσει ουκ ολίγες κρίσεις.
Χαρακτηριστικό όλων είναι πως στο τέλος, ο άλλοτε υπουργός της ΝΔ, καταφέρνει να βγαίνει αλώβητος, κρατώντας τα ηνία του κόμματος και πετυχαίνοντας τον τελικό του στόχο, αν και σχεδόν σε κάθε εκλογή χάνει σε εκλογική δύναμη. Χαρακτηριστικό είναι πως στις πρώτες εκλογές όπου συμμετείχαν οι ΑΝΕΛ, τον Μάιο του 2012, κατάφεραν να σημειώσουν το αξιοσημείωτο 10,6 και να έρθουν τέταρτο κόμμα, εκλέγοντας 33 βουλευτές. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 , έπεσαν πολύ γρήγορα στο 7,51% και εξέλεξαν 20 βουλευτές. Στην πρώτη αναμέτρηση του έτους, τον Ιανουάριο του 2015,μέσα σε ένα σκηνικό μεγάλης πόλωσης και αφού είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συγκεντρώσει 4,75 και να εκλέξει 13 βουλευτές, κάτι που του έδωσε την δυνατότητα να συγκυβερνήσει για τους επόμενους επτά μήνες , όπως ακριβώς είχε προγραμματίσει με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η συνέχεια δεν ήταν ωστόσο για κανέναν από τους δύο όπως την περίμεναν. Το τέλος των διαπραγματεύσεων, βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα, να «λυγίζει» στις απαιτήσεις και να επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα τρίτο , πολύ βαρύ μνημόνιο. Ο Πάνος Καμμένος, βρέθηκε εμπρός σε ένα δίλημμα. Τελικά αποφάσισε την στήριξη του Τσίπρα με την γνωστή πλέον φράση του «πυροβολήσαμε τα πόδια μας και όχι την χώρα» . Οι πιο πολλοί , μεταξύ αυτών όλες σχεδόν οι δημοσκοπικές εταιρείες, προεξοφλούσαν την μην είσοδο του, αυτή την φορά στην Βουλή. Ο Καμμένος αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, καθώς εξασφάλισε με αρκετά πάνω από το όριο του 3% την είσοδο του στην Βουλή, εκλέγοντας ξανά 10 βουλευτές και το ίδιο βράδυ συμφώνησε ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση.