Από τι φαίνεται τα social media, πλέον διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην καθημερινότητα.

Έτσι λοιπόν και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, οι υποψήφιοι πρόεδροι πέραν των κλασσικών μέσω προβολής χρησιμοποιούν και τα social media.

Αυτό άλλωστε διαπιστώθηκε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος θέλησε να χρησιμοποιήσει το Facebook, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Από τους τέσσερις υποψηφίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιούν πάρα πολύ συχνά τα social media, για να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του ότι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προεκλογική ομιλία στον "Ελληνικό Κόσμο" στον Ταύρο.

Αντίθετα οι  κ. Τζιτζικώστας και Μειμαράκης άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο συστηματικά το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο διάστημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι "άτυπος νικητής" στο Facebook, ανακηρύσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει στη σελίδα του 36.020 likes, ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης με 17.272 likes, ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 12.956 likes, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει 4.632 φίλους.

O πιο ενεργός από τους υποψηφίους στο Twitter, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι έχουν ο μεν πρώτος 108.00 follower, ενώ ο δεύτερος έχει 53.200 followers. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 8.996 followers. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης δεν έχει αναπτύξει δραστηριότητα στο εν λόγω μέσο.

Δείτε τα προφίλ των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας στο Facebook

Δείτε τα προφίλ των υποψηφίων προέεδρων στο Twitter