Μεϊμαράκης, Κυριάκος και Άδωνις αποκάλυψαν τα σχέδιά τους
<p>Οι ομιλίες τους στη Βουλή και το στίγμα της ρητορικής τους</p>
Του Γιώργου Νόκου
Τις κατευθύνσεις που θα κινηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση έδειξαν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οι τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας μιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής. Ο τρόπος με τον οποίον κινήθηκαν κατά τις ομιλίες του δείχνει ταυτόχρονα και το στίγμα της πολιτικής που θέλουν να προσδώσουν στην κυβέρνηση.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέρα από τα καθιερωμένα σημεία που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τα οποία αποτελούν κοινό τόπο για όλους τους βουλευτές της ΝΔ επέλεξε να προσδώσει προσωπικό τόνο στη μάχη στοχοποιώντας τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια να ενισχύσει το ηγετικό το προφίλ. Ενδεικτική ήταν η απάντηση στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. "Εγώ δεν αναμίχθηκα στα εσωκομματικά σας. Δεν περίμενα ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά. Κομμένο το καλαμπούρι και αυτό το παραμύθι" ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να μιλήσει πιο πολιτικά εστιάζοντας περισσότερο σε ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης ρωτώντας χαρακτηριστικά τον πρωθυπουργό "Τι αλήθεια ανάπτυξη οραματίζεστε όταν τα μεγάλα έργα υποδομής παραμένουν βαλτωμένα, όταν δεν ακούσαμε χθες κουβέντα από τον Πρωθυπουργό για τα κοιτάσματα. Πως πιστεύετε ότι θα έρθουν επενδύσεις, όταν οι επενδυτές που ήρθαν με όσα έγιναν το καλοκαίρι έχασαν τα λεφτά τους;"
Άδωνις Γεωργιάδης
Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε περισσότερο απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος τονίζοντας τα εθνικά θέματα και κινούμενος σε μία πιο δεξιά ρητορική. Μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., είπε ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα αλλά είναι στοιχείο συμβολισμού να επιλέγεται ως Υπουργός Παιδείας ένας άνθρωπος που έχει επιχειρηματολογήσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.