Κόντρα αντιπολίτευσης-κυβέρνησης με φόντο την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση
<p>Τι αναφέρουν τα κόμματα </p>
H απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Μάλιστα σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας «αφού προεκλογικά η κυβέρνηση μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, σήμερα οριστικοποίησε την απόφασή της για το ΦΠΑ στην Παιδεία». Και πρόσθεσε ότι «επιβάλλει, για πρώτη φορά, ένα φόρο που -όπως αποκαλύπτει ο Π. Μοσκοβισί- είναι δικής της έμπνευσης. Ένα φόρο που -όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι λάθος».
Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως "αδειάζοντας ακόμη και τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη που σήμερα το πρωί άλλα δήλωνε, ανακοίνωσαν τελικά ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικά σχολεία και 6% στα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ, δηλαδή επέβαλαν τον ΦΠΑ εκεί που ως τώρα ήταν μηδενικός. Με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις πιστεύουν ότι ξεγελούν τον Ελληνικό λαό. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Οι ίδιοι πρότειναν φόρο 23% στην εκπαίδευση, όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο κ. Μοσχοβισί. Προεκλογικά όταν οι θεσμοί ανακοίνωσαν ότι ποτέ δεν τον επέβαλαν, δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να μην τον εφαρμόσουν. Στη συνέχεια έψαχναν ισοδύναμα στους …αρχαιολογικούς χώρους.Σήμερα ανακοίνωσαν τις κλιμακωτές αυξήσεις.
«Δεν ξέρω, μπορεί, ίσως» και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα την οποία πληρώνει η μεσαία τάξη, μα ακόμη και όσοι προσπαθούν να αποκτήσουν κάποιες δεξιότητες για να ξεφύγουν από το φάσμα της ανεργίας. Αν αυτοί είναι οι προνομιούχοι για την Κυβέρνηση, οι μη προνομιούχοι ποιοι είναι".
Το ΚΚΕ από την πλευρά του αναφέρει ότι "η επιβολή τελικά ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αποδεικνύει ότι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαβαθμίσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξάνει το μηδενικό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και φορτώνει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, που προσπαθεί μέσω της παραπαιδείας να καλύψει τις ελλείψεις του δημόσιου σχολείου".