Βιαστική χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης την απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρότι για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια δεν θα είναι κοινοβουλευτικός.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ. Στυλιανίδης τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι η εμπειρία και η γνώση του χώρου που διαθέτει, αλλά και ο χαρακτήρας του, θα του επιτρέψουν να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ, να συμβάλλει στην οργανωσιακή ανασυγκρότησή της.

«Αξίζει σ' έναν πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, μ' αυτή τη διαδρομή να του δώσουμε την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι συνάδελφοί του, κομματικά στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ τον προέτρεπαν να δηλώσει υποψηφιότητα για την αρχηγία, αλλά -όπως είπε- το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής ήταν αποτρεπτικό.

«Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και θέλω να είμαι υπεύθυνος απέναντι στην παράταξη την οποία χρόνια υπηρετώ και πιστεύω και απέναντι στον τόπο και επειδή κρίνω ότι για τα επόμενα χρόνια η μάχη του αύριο για την Ελλάδα θα δοθεί μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν θα δοθεί ούτε στα πεζοδρόμια, ούτε στις κλειστές αίθουσες, γι' αυτό το λόγο αποφάσισα, σεβόμενος και το εκλογικό αποτέλεσμα, να μην θέσω υποψηφιότητα Πιστεύω ότι ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός» επισήμανε.

Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν πολίτες-εκλογείς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Κέρκυρας ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, για παραβίαση της ισότητας της ψήφου και της αναλογικότητας της εκπροσώπησης των μικρών εκλογικών περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εκλογικού νόμου, είπε πως με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο δημιουργείται αδικία σε σχέση με την περιφέρεια -και κυρίως των τριεδρικών περιφερειών- η οποία δεν είχε αποτυπωθεί μέχρι τώρα.

«Το θέμα των τριεδρικών δεν έχει τεθεί μέχρι τώρα και θα δούμε ποια θα είναι η ετυμηγορία του ανωτάτου δικαστηρίου. Αν γνωρίζαμε αυτή τη διάταξη θα τη διορθώναμε. Κανείς δεν υπολόγιζε ότι τόσο γενικευμένα θα γίνει αφαίρεση των εδρών από την περιφέρεια» τόνισε.
Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στη Ροδόπη που ζει και η μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει μονομερής εκπροσώπηση, με τρεις μουσουλμάνους βουλευτές και κανέναν χριστιανό και υπογράμμισε ότι ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να προβλέπει δίκαιη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων.