«Το θέμα Φίλη μπορεί να κλείσει με την παραίτησή του η με την αποπομπή  του δεν είναι τυχαίο γεγονός και έρχεται σε συνέχεια εκπεφρασμένης θέσεως και διατυπώνεται από τον υπουργό παιδείας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Τόνισε ότι «η δήλωση Φίλη είναι πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες και έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις ελληνικές θέσεις και «το μήνυμα της εθνικής γραμμής πρέπει να το στείλει ο πρωθυπουργός με την αποπομπή του υπουργού παιδείας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές στη ΝΔ τόνισε πως αυτές «αποτελούν πάντα μια  πάντα διαιρετική διαδικασία η οποία δημιουργεί εσωτερικά ζητήματα αλλά είναι απαραίτητη».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι πλέον «γίνεται πιο ουσιαστικός διάλογος». «Ακούω σιγά σιγά να μιλάει ο Άδωνης Γεωργιάδης για την ηγεμονία της αριστεράς επίσης τον Κυριακό Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να τοποθετείται για τις βαρονίες και τις σφαίρες επιρροής και πως αυτές θα σπάσουν ακούω και συγκεκριμένες αναφορές για την πορεία της ΝΔ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα είναι μια καλύτερη περίοδος», για το κόμμα είπε χαρακτηριστικά.