Οι οργανωτικές καινοτομίες με φόντο το συνέδριο του Ποταμιού
<p>Οι σχεδιασμοί της νέας οργανωτικής δομής που θα αποκτήσει το κόμμα μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν, σε πρώτη φάση, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενώ η τελική τους μορφή θα αποφασιστεί από τους συνέδρους. </p>
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης απ ότι φαίνεται θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές, στη δομή του κόμματος, κάτι το οποίο φαίνεται από τις προτάσεις του προς τους εθελοντές του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης, σκέφτεται το κόμμα του να πορευθεί χωρίς Κεντρική Επιτροπή, αλλά με τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.
Η καινοτομία αυτή δρομολογείται με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο και έχει ως κύριο στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι "κοινότητες" που θα δημιουργήσουν οι νέοι του Ποταμιού θα είναι αυτόνομες και δεν θα καθοδηγούνται από τους «μεγάλους».
Παράλληλα οι εθελοντές του κόμματος, θα λαμβάνουν αποφάσεις, με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα την «γραμμή» του κόμματος ενώ αναφορικά με τις σημαντικές αποφάσεις για τα προβλήματα που έχει η χώρα δεν θα τις παίρνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά οι Τομείς Πολιτικής στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη του κόμματος.
Μάλιστα για πρώτη φορά θα λειτουργήσει «Επιτροπή Αριστείας» στο πλαίσιο μιας κομματικής δομής. Είναι η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών (ΕΑΑΣ) η οποία εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία για να είναι αποδεκτή από όλους τους εθελοντές καθότι αυτή θα αποφασίζει ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχεδιασμοί της νέας οργανωτικής δομής που θα αποκτήσει το Ποτάμι μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν,σε πρώτη φάση, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και η τελική τους μορφή θα αποφασιστεί από τους συνέδρους.
Τα μέλη της ΜΕΣΥΑ, θα εκλέγονται απευθείας από τους εθελοντές που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακληθούν από τους εθελοντές. Αυτό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Σεβαστουπόλεως, «θα αποτρέψει τη δημιουργία μιας ηγετικής τάξης, μιας νομενκλατούρας δηλαδή που θα αποφασίζει αποκομμένη από την βάση».
Από την άλλη πλευρά ο στόχος του Επικεφαλής του Ποταμιού,σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να στηριχθεί στους εθελοντές του και όχι μόνο στους «πρωτοκλασάτους» της Αθήνας θέλοντας να τους καταστήσει κρίσιμους παίκτες ειδικά μετά την πτώση των ποσοστών του σε όλη την περιφέρεια.
«Η επιτυχία του εγχειρήματος θα φανεί σε λίγο καιρό», υποστηρίζουν από τη Σεβαστουπόλεως. «Και θα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει και άλλος δρόμος στην πολιτική. Να μη βλέπουν οι άνθρωποι τα κομματικά στελέχη ως εκείνους που ανοίγουν ή κλείνουν τις πόρτες του κράτους. Να μπορέσουν επιτέλους να αισθανθούν συμμέτοχοι και υπεύθυνοι».