Επίσημη επίσκεψη στη φίλη και ομόδοξη Αρμενία πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, καθοδόν προς την Ινδία την οποία επισκέπτεται επισήμως από σήμερα.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, ο Π.Καμμένος συναντήθηκε με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και με τον ομόλογό του Seyran Ohanyan και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Edward Nalbandian.

Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών ο Έλληνας υπουργός, αφού σημείωσε με έμφαση ότι «ο Έλληνας Υπουργός δεν αισθάνεται ξένος στο Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας», ανακοίνωσε ότι «στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν».

Αναφερόμενος ο κ.Καμμένος στις ελληνοαρμενικές αμυντικές σχέσεις αναφέρθηκε στα κοινά προγράμματα εκπαιδεύσεως και ανταλλαγής αξιωματικών καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών μεταξύ των δύο χωρών. «Οι δύο λαοί μας είναι ενωμένοι σαν αδέρφια, το ίδιο θα είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεως Καμμένου στο Ερεβάν ο ΥΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε την έδρα της Εθνοσυνελεύσεως της Δημοκρατίας της Αρμενίας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της Galust Sahakyan και τον Αντιπρόεδρο Eduard Sharmazanov. Ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Αρμενίας κ.κ. Karekin II.

Λ.Σ.Μ.