Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετέβη μετά τις 12 το μεσημέρι για την τελετή παραλαβής-παράδοσης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίοας. 

Έξω από τα γραφεία του κόμματος τον περίμεναν υποστηρικτές του καθώς και πολιτικοί του φίλοι όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Στα γραφεία τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης του είπε χαρακτηριστικά ότι θα στηθεί στο πλευρό του και του ευχήθηκε να γίνει σύντομα πρωθυπουργός.

«Χρέος μας η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη  Θα εργαστώ και για τη διεύρυνση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη και τον παριστάμενο στη συνάντηση πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη για τις εκλογές της Κυριακής αλλά και τους εθελοντές, για τους οποίους είπε οτι «πάνω τους θα στηριχθούμε και πάλι».

«Με απολυτο σεβασμό στην παράδοση της θα ανανεώσουμε τη ΝΔ. Ζητούμε από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «αυτές είναι οι αξίες απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

«Στόχος η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό. Θα έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση. Δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση. Με τη στήριξή σας θα πετύχουμε τον στόχο μας» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.