Δεν εκτιμά πως υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ΠΑΣΟΚ λόγω της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο νέος αρχηγός θα ακολουθήσει μία φιλελεύθερη πολιτική, η οποία δεν μοιάζει με εκείνη του κόμματός της.

Η ίδια απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο νεότερης συμπόρευσης με την ΝΔ ή με άλλα κόμματα. "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πέρα από το μνημόνιο με στόχο την ανάπτυξη. Σε αυτό το σχέδιο πρέπει να συμφωνήσουμε οι δυνάμεις που και το καλοκαίρι συμφωνούσαμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις ιδεολογικές διαφορές μας. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση. Να συζητήσω τι με τον κ. Μητσοτάκη, πώς να κάνουμε αντιπολίτευση;", διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα στη συνέχεια να σχολιάσει την δήλωση του Λεωνίδα Γρηγοράκου σήμερα, ο οποίος τόνισε πως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ίσως στραφούν προς τη ΝΔ, δήλωσε πως το θέμα θεωρείται λήξαν. "Ο κ. Γρηγοράκος κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε με τη δήλωση αυτή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει σκιές σε βάρος μίας Κ.Ο. Χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκε πως τελικά ήταν παρερμηνεία από δημοσιογράφους", ήταν η απάντησή της.

Η ίδια επέμεινε ιδιαίτερα στην εξεταστική για την οικονομική κρίση η οποία θα περιλαμβάνει και τη διακυβέρνηση Καραμανλή. "Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συμφωνήσει σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης", πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ από το 2011, η ίδια την απέδωσε στην ανάγκη να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, αναγνωρίζοντας πως μακροπρόθεσμα αυτή έβλαψε το κόμμα της. "Το εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ νόμιζε πως ταυτιστήκαμε με την Δεξιά και αυτό ήταν λάθος. Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι τεράστιες", εξήγησε.

Όσον αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε αναγκαία την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, προσθέτοντας πως ο Β. Μεϊμαράκης ήταν επίσης υπέρ. "Φαντάζομαι πως και ο κ. Μητσοτάκης που παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής θα είναι επίσης υπέρ", σχολίασε για τον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Η ίδια χαρακτήρισε αχρείαστο το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας πως το καλοκαίρι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει κοινή επαφή των κομμάτων με τους Ευρωπαίους για την επίτευξη μίας καλύτερης συμφωνίας.

"Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί τον τρίτο πόλο και δεν απειλείται ούτε από τον λαϊκισμό της Αριστεράς, ούτε και από τον φιλελευθερισμό της Δεξιάς", πρόσθεσε.