Θεοδωράκης: Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεχειλίζει από καιροσκοπισμό
<p>Τι είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τους διορισμούς της κυβέρνησης</p>
«Η διάλυση του βαθέως κομματικού κράτους είναι για μας νούμερο ένα στόχος. Ένα σπάταλο κράτος που απομυζά συνεχώς από την κοινωνία. Αν δεν κόψουμε τις σπατάλες οι φόροι θα αυξάνονται συνεχώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για τις θέσεις ευθύνης όχι τους ικανούς αλλά τους κομματικούς» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Παράλληλα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Προφανώς υπάρχουν και αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεχειλίζει από καιροσκοπισμό».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος είπε: «Για δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συντηρούσαν ένα σύστημα με εισφοροδιαφυγή, αδιαφάνεια και σκανδαλώδεις παροχές στους κομματικούς τους πελάτες. Δημιουργούσαν τρύπες, έπαιρναν δάνεια και ξανά τρύπες και ξανά δάνεια. Έτσι απογείωσαν το χρέος οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αθώοι του αίματος. Το αντίθετο. Δικό τους είναι το έγκλημα και ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς το συνεχίζει».
Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, την ανάληψη πρωτοβουλιών του Ποταμιού και τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αλλά τι σημασία έχει πια να συζητάμε για τις ευθύνες της; Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια εθνική λύση. Να δημιουργηθεί μια “διαρκής επιτροπή δράσης” με την συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τα κόμματα, τις κρατικές υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Να πιέσουμε συντονισμένα όλα τα κόμματα για την άμεση συγκρότηση Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Hotspots στα παράλια της Τουρκίας. Άσυλο στους πρόσφυγες και άμεση κατανομή τους στην Ευρώπη αλλά και επιστροφή εντός 24 ωρών των μεταναστών, που δεν δικαιούνται άσυλο, στην Τουρκία και τις άλλες χώρες προέλευσης, με πλοία της FRONTEX».
Σε ότι αφορά το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα στάθηκε σε 4 τομείς, λέγοντας: «Οι πύλες εξόδου από το Μνημόνιο είναι τα χωράφια, οι εξαγωγές, ο τουρισμός και η παιδεία. Αν δεν ενισχύσουμε αυτούς τους 4 τομείς πάντα θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με δανεικά».
Τέλος, σε ότι αφορά τις «συνεργασίες», ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν και πάλι ξεκάθαρος: «Όλοι θέλουμε τις συνεργασίες. Για συγκεκριμένα θέματα όμως. Για να λύσουμε προβλήματα. Πήραμε πρωτοβουλία και προτείναμε σε όλα τα κόμματα ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Ζητήσαμε εθνική πολιτική για το προσφυγικό. Τους καλέσαμε να συνεργασθούμε για ένα αξιοκρατικό και αποτελεσματικό Δημόσιο. Τώρα αν εννοείτε συνεργασίες που προϋποθέτουν να διαλυθεί το Ποτάμι και να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα, αυτό δε θα γίνει. Το Ποτάμι είναι η μαγιά του καινούργιου, δε θα γίνει το άλλοθι του παλιού».