Συνέδριο την άνοιξη τον Μάιο για να καθορισθεί και οριστικοποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο, οι θέσεις και να γίνει η συγκρότηση και η εκλογή οργάνων. Εκλογή Προέδρου τον Ιούνιο από την βάση. Αυτόν τον οδικό χάρτη για την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του ριζοσπαστικού κέντρου, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να εγκρίνει τις περαιτέρω κινήσεις και προτάσεις του κόμματος προς το ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις πολιτών στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Πρέπει να πάμε γρήγορα για την δική μας Προοδευτική Συμμαχία, τον δικό μας "Συνασπισμό της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης". Στόχος να υπάρξει το όχημα που θα μας οδηγήσει σταδιακά στον ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και άσκησε κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως ανέφερε, ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενη «όλα σε όλους».

«Όμως ακόμη και τώρα που έχουν περάσει δώδεκα μήνες διακυβέρνησης και οι αυταπάτες τελειώνουν, τώρα που ζήσαμε την ηρωική διαπραγμάτευση η οποία συσσώρευσε τόσα δεινά στη χώρα, ακόμη και τώρα σε κάθε ευκαιρία επικαλούνται μηδενιστικά επιχειρήματα του τύπου για όλα φταίνε οι άλλοι. Αν ο Τσαρλ Ντίκενς ζούσε στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα δεν θα έγραφε τις Μεγάλες Προσδοκίες αλλά τις Μεγάλες Αυταπάτες, μάλλον θα έγραφε τις Μεγάλες Αυταπάτες που πουλήθηκαν ως Μεγάλες Προσδοκίες και παρέσυραν στο διάβα τους κάθε ελπίδα που θα έρχονταν πίσω τους», είπε χαρακτηριστικά.

Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και για τη ΝΔ λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης καλείται να υπηρετήσει τις θέσεις ενός βαθιά συντηρητικού κόμματος και για την εκλογή του στηρίχθηκε σε δυνάμεις της σκληρής και λαϊκής δεξιάς και αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε ότι στην πρώτη παρέμβασή του στη Βουλή δεν έπεισε για τις εναλλακτικές του προτάσεις σχετικά με το ασφαλιστικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Προσφυγικό αναφέροντας ότι «το καμπανάκι έχει κτυπήσει και η κυβέρνηση νομίζει πως είμαστε στην εκκίνηση. Άμεσα η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει όλες τις ενέργειες της. Στη δε Ε.Ε. πρέπει να συντονιστούν εκείνες οι δυνάμεις που έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που απαιτεί κοινή αντιμετώπιση και ορισμένες χώρες της βόρειας Ευρώπης να μην επαναφέρουν θέματα σχετικά με την συνθήκη Σένγκεν γιατί απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν για την αντιμετώπιση του διεθνούς αυτού προβλήματος».

Οσο για το Ασφαλιστικό δήλωσε τη διαφωνία με το κεντρικό πλαίσιο της πρότασης που παρέδωσε ο υπουργός Εργασίας καθώς κινείται μόνο μέσα στο πλαίσιο της αύξησης εισφορών και της μείωσης των κύριων συντάξεων κυρίως για όσους δεν έχουν βγει ακόμη στην σύνταξη.« Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για μετατόπιση του προβλήματος στις επόμενες κυβερνήσεις και γενεές».

Όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που επισκέφθηκε χθες την Agrotica στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι τα μέτρα που σκοπεύει να περάσει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής, αύξηση της ανεργίας και αύξηση των ελλειμμάτων.

«Η κυβέρνηση όμως δεν ακούει, δεν ξέρει ή δεν μπορεί ή μάλλον ισχύουν όλα μαζί. Όσον αφορά τις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις, άραγε ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες βοηθούν την διαπραγμάτευση; Εμείς συνεχίζουμε να λέμε σταθερά ότι τα αιτήματα τους οι αγρότες πρέπει να τα διεκδικούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλήττονται οι άλλες κοινωνικές ομάδες», επεσήμανε.