Ένταση στη Βουλή για τον διορισμό Μυλόπουλου
<p>Έκρηξη Λυκούδη εξαιτίας αναφοράς του Μυλόπουλου για το Ποτάμι των αποχετεύσεων</p>
Η μεγάλη ένταση και η απρεπής απάντηση του εκλεκτού της κυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε και τέως πρύτανη του Αριστοτελείου Γ.Μυλόπουλου στον Σπ.Λυκούδη, για την οποία μάλιστα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ.Σπίρτζης αναγκάστηκε να ζητήσει “συγγνώμη” από τον βουλευτή του Ποταμιού στιγμάτισαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής με θέμα την έγκριση διορισμού του κ. Μυλόπουλου. Οι “συγγενικές” σχέσεις του κ. Μυλόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αφορμή στην αντιπολίτευση να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για νέους διορισμούς κολλητών η συνεδρίαση ωστόσο κινδύνευσε να βγει εκτός ορίων όταν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης αναφέρθηκε σε παλαιότερο άρθρο του κ. Μυλόπουλου το οποίο σχολίαζε την εμφάνιση του Ποταμιού. “Έχω ένα κείμενο με κατάπτυστες υβριστικές αναφορές στο Ποτάμι όταν προσπάθησε να εμφανιστεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είχε καμία σύγκρουση για να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο . Υπάρχουν απαράδεκτες αναφορές. Δεν θέλω να το διαβάσω αλλά θα ψηφίσουμε αρνητικά” είπε αρχικά ο κ. Λυκούδης. Ο κ. Μυλόπουλος έδειξε να μην θυμάται σε τι αναφέρθηκε ο κ. Λυκούδης με αποτέλεσμα ο βουλευτής του Ποταμιού να αρχίσει την ανάγνωση του άρθρου στο οποίο γινόταν αναφορά πως “το Ποτάμι δεν έρχεται από τα βουνά αλλά από το λεκανοπέδιο και τα κανάλια της αποχέτευσης”. “Σας φαίνεται κομψή πολιτικά ή άθλια υβριστική η έκφραση;” είπε ο κ. Λυκούδης. “Είμαι καθηγητής υδραυλικής και ξέρω πως λειτουργούν τα κανάλια της αποχέτευσης” απάντησε ο κ. Μυλόπουλος προκαλώντας την έκρηξη οργής τόσο του κ. Λυκούδη όσο και του κ. Μανιάτη από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. “Μα δεν ντρέπεστε; Το κάνετε χειρότερο; Η πολιτική συμπεριφορά του κ. Μυλόπουλου ξεπερνά το βιογραφικό του” ανταπάντησε ο κ. Λυκούδης ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο τέλος της συνεδρίασης ο αρμόδιος Υπουργός Χρ.Σπίρτζης αναζήτησε τον κ. Λυκούδη για να του ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του κ. Μυλόπουλου.
Λίγη άρα αργότερα πάντως ο κ. Μυλόπουλος είχε νέο γύρο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη ο οποίος αναρωτήθηκε τι δουλειά έχεις ένας καθηγητής διαχείρισης υδατικών πόρων να διοικήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. “Θα μπορούσα αν ήμουν δηκτικός να έλεγα την ίδια δουλειά που έχει ένας καθηγητής κτηματολογίου του να παράγει ενεργειακή πολιτική και μάλιστα με επιτυχία” απάντησε ο κ. Μυλόπουλος φωτογραφίζοντας τη θητεία Μανιάτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. “Ο καθηγητής έχει εκλεγεί από τον λαό. Δεν έχει διοριστεί από τον κολλητό του” απάντησε με ένταση ο Μανιάτης.
Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις κατά του κ. Μυλόπουλου αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κάνοντας λόγο για τον πρύτανη της τουαλέτας των 30.000 ευρώ αλλά και για τις εκκρεμότητες του τέως πρύτανη με την Δικαιοσύνη, ενώ και ο Σπύρος Λυκούδης του Ποταμιού πρόσθεσε ότι ενόψει του διορισμού του κ. Μυλόπουλου η κυβέρνηση έτρεξε μέσω νομοσχεδίου Φίλη να νομιμοποιήσει εκτός προϋπολογισμού δαπάνες του κ. Μυλόπουλου στο Μουσείο Τεχνολογίας.
Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί οριστικά και τελεσίδικα υπέρ του συμνπεριλαμβάνοντας και την περίφημη υπόθεση με το κινητό τηλέφωνο. “Με αφορμή τον νόμο Διαμαντοπούλου είχα δεχθεί ανοίκεια επίθεση από μερίδα του τύπου . Ευτυχώς υπήρξαν 27 εισαγγελικές έρευνες. Απεδείχθη ότι ήταν ψευδή τα πάντα και επί της ουσίας της υπόθεσης. Δεν αποδείχθηκαν
Η μόνη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο ήταν το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη . Αθωώθηκα με εισήγηση εισαγγελέα επειδή απεδείχθη ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Χάλκης” είπε ο κ. Μυλόπουλος.
Αίσθηση τέλος προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη και για τις αντικαταστάσεις των διοικήσεων αλλά και για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο Υπουργός υποστήριξε ότι αντικατέστησε τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ γιατί δεν την εμπιστευόταν ενώ για τα εισιτήρια είπε ότι δεν αυξήθηκε η τιμή αλλά ο ΦΠΑ λόγω της συμφωνίας με τους εταίρους. Έσπευσε πάντως να υπενθυμίσει ότι το εισιτήριο ήταν και πριν στο 1,40 και ότι η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει επιβάρυνση για ανέργους και για όσους δικαιούνταν μισό εισιτήριο.